Home Uutiset Urheiluopistojen Yhdistys: "Liikunta-alan koulutus turvattava"

Urheiluopistojen Yhdistys: "Liikunta-alan koulutus turvattava"

by Yllapito

urheiluopistojen yhdistysUrheiluopistojen Yhdistys vetoaa päättäjiin, jotta he turvaisivat liikunta-alan koulutuksen myös tulevaisuudessa.
Valtiontalouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet ovat kohdistumassa kaikkiin koulutusta toteuttaviin toimialoihin. Ammatillisesta peruskoulutuksesta ollaan leikkaamassa 195 miljoonaa euroa. Liikunta-alan osalta säästöt ovat alustavien laskelmien mukaan yli kaksi miljoonaa euroa. Liikunta-ala on tulevaisuuden ala, jonka rooli suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tukijana on merkittävä.
– Nyt tehtävillä päätöksillä rakennetaan tulevaisuuden Suomea. Sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialat, joihin liikunta keskeisesti kuuluu, ovat erittäin vetovoimaisia tulevaisuuden aloja. Liikunta-alan säästöt kaivavat kuoppaa tulevaisuuden hyvinvointivaltiolta,” sanoo Urheiluopistojen Yhdistyksen puheenjohtaja ja Varalan urheiluopiston rehtori Kimmo Sirainen.
Urheiluopistot kouluttavat maahamme ammattilaiset liikuttamaan suomalaisia. Ammatillista perustutkintoa, liikunnanohjauksen perustutkintoa, toteutetaan yhdeksällä eri urheiluopistolla eri puolilla Suomea. Koulutus valmistaa liikuntaneuvojaksi, liikunnan ammattilaiseksi, joka ohjaa eri ikäisten ryhmiä ja suunnittelee liikuntaohjelmia.
Liikuntaneuvojat työllistyvät yksityisen, toisen ja kolmannen sektorin työtehtäviin ja toimivat jopa eri hallinnonaloilla hyvinvoinnin edistämisen tehtävissä. Peruskunnon heikkeneminen ja elämäntapasairauksien yleistyminen yhä nuoremmissa ikäluokissa kasvattavat liikunta-alan osaajien kysyntää. Tätä varten suomalaisessa yhteiskunnassa koulutetaan ammattitaitoisia liikuttajia, joiden kysyntä on jo nyt kasvussa ja tulee entisestään kasvamaan.
Lue tiedote kokonaisuudessaan yhdistyksen sivuilta.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment