Home Uutiset Onko lasten kilpaurheilusta tullut jo liian kallista?

Onko lasten kilpaurheilusta tullut jo liian kallista?

by Yllapito

lasten liikuntaTalouskurimuksessa painiskelevat suomalaiset ovat tiukan paikan edessä myös lasten liikuntaharrastusten kanssa. Ne ovat nimittäin kallistuneet hurjasti kymmenessä vuodessa. Näin kertoo tuore tutkimus.
Opetus- ja kulttuuriministeriön teettämän tutkimuksen mukaan lasten ja nuorten liikunnan harrastaminen seuratasolla on kallistunut kovasti. Kilpalajeissa harrastuksen kustannukset ovat nousseet jopa kaksin- tai kolminkertaiseksi kymmenessä vuodessa.
Tutkimuksen perusteella pääteltiin, että monille perheille harrastukset ovat muuttuneet niin suureksi kustannuseräksi, että lapset eivät enää voi harrastaa liikuntaa ohjatussa seuratoiminnassa.
Tutkimuksessa havaittiin, että vuonna 2001 kilpaurheilijat (11-14 vuotiaat) harrastivat yhden kerran 6-39 eurolla, mutta vuonna 2012 yksi harrastuskerta kustansi jo 13-58 euroa.
Nopeasti voidaan laskea, että muutaman kerran viikossa harrastava lapsi maksaa seuratasolla jo satasia kuukaudessa. Ja samaan aikaan aikuiset taistelevat omien työpaikkojensa puolesta.
Onneksi liikuntaa voi ja tulee harrastaa myös vähillä kustannuksilla, mutta kilpaurheilun kallistuminen on tietenkin aina ikävää.
Aiheesta kiinnostuneet klikkaavat lisätietojen perässä tänne.
 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment