Home Uutiset Olarin päiväkoti laittaa lapset liikkumaan – liike tarttuu myös vanhempiin

Olarin päiväkoti laittaa lapset liikkumaan – liike tarttuu myös vanhempiin

by Yllapito

olarin päiväkotiVanhemmat ja muutkin lasten parissa touhuavat tietävät, että lasten olisi hyvä saada reippaasti liikuntaa päivittäin. Harmillisen usein tämä tieto ei johda käytäntöön.
Olarin päiväkoti toteuttaa käytännössä sen, minkä kaikki tietävät: he laittavat lapset liikkeelle joka päivä. Olarin päiväkodissa lapset kävelevät vähintään kymmenen kilometriä viikossa. Tämä kilometrimäärä taitaa jäädä saavuttamatta usealla aikuisellakin.
Lastentarhanopettaja Hellevi Karakorpi sanoo, että lasten riittävän liikunnan estää yleensä asenne – siis aikuisten asenne. Retkelle lähdetään bussilla, koska opettajat ovat tottuneet bussiin. Vanhempien autot ruuhkauttavat koulujen ja päiväkotien pihat. Kiipeäminen puihin kielletään. Lapset komennetaan olemaan nätisti aloillaan, ja sitten ihmetellään, kun lapsiryhmässä on levotonta.
Karakorven mukaan päiväkodeista rakennetaan pieniä ja suloisia ja että siellä lasten pitäisi pysyä aloillaan: ”Ei liikuntaa tuossa pihalla tai salissa oikeasti voi sanoa liikunnaksi.”
Olarin päiväkodissa ollaan myös havaittu, että lasten ulkoilmaliikunta päiväkotipäivän aikana tarttuu myös vanhempiin: ” Kun lapset ovat koko lukuvuoden tottuneet kävelemään, he kertovat entistä useammin käyneensä illalla vanhempien kanssa jaloittelemassa,” Karakorpi kertoo.
Lisää aiheesta hesarin nettisivulla ja sitten muistetaan laittaa ne lapsetkin liikkeelle!
 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment