Home Uutiset Liikunnassa kannattaa välttää pakkosuorittamista

Liikunnassa kannattaa välttää pakkosuorittamista

by Yllapito

Liikunnalla on aina positiivisia vaikutuksia ihmiseen. Toisinaan liikunnasta saattaa kuitenkin tulla rasite ja tällöin se voi aiheuttaa stressiä ja viedä siitä mielihyvän.
Liikunnasta saattaa tulla rasite esimerkiksi silloin, jos liikkumisesta tulee pakkomielteistä. Yleinen elämäntilannekin voi vaikuttaa liikunnan vaikutuksiin.
– Jos elämäntilanne on vaikea, niin se kannattaa tiedostaa ja hyväksyä, jos liikunta kuormittaa arkea. Liikunnan kautta ei voi aina voittaa stressiä tai elämän vastoinkäymisiä, sanoo Heikki Suhonen Kainuun Liikunnasta.
Suhosen mielestä jokaiselle ihmiselle löytyy kyllä sopivat liikuntamuodot, jotka eivät stressaa liikoja, mutta näiden löytyminen saattaa vaatia monia kokeiluja ja pettymyksiä.
– Liki kaikista ihmisistä on liikunnan harrastajaksi, kunhan löytyy sopiva määrä ja muoto. Joskus ajoittain rasittava arkiliikunta riittää, jos erillinen urheilusuoritus tuntuu olevan liikaa, Suhonen analysoi.
Motiivi liikkumiselle tulee löytyä ihmisestä itsestään. Tällöin saavutetaan varmimmin liikunnan positiiviset puolet. Suhosen mukaan liikaharrastaminen tai vääränlaiset motiivit (esim. ympäristön painostus) eivät tuo välttämättä kovinkaan positiivisia tuloksia.
Koko artikkeli on luettavissa täältä.
ulkoliikunta
 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment