Home Uutiset Les Millsin uutuustunti: CXWorX (CX30)

Les Millsin uutuustunti: CXWorX (CX30)

by Kerttu-Liisa

Kävin testaamassa Les Millsin uutuustuntia, CXWorXia. Kyseessä on 30 minuutin core-treeni. Tunti on vasta rantautumassa Suomeen, joten tunti pidettiin näyteluontoisesti. Lisensoituja ohjaajiakin on vasta muutama, meille tunnin piti Les Millsin kouluttaja Tiina Vainio.
Tunti aloitettiin lämmittelybiisillä, jonka aikana lähinnä haettiin keskivartalotukea ja liikkeet tehtiin jokseenkin hitaaseen tempoon. Ensimmäiset kaksi työbiisiä keskittyivät vatsalihaksiin: tehtiin pitkä sarja lankkua ja ihan perusvatsalihasliikkeitä.
Toinen työosio koostui seisten, kahvallisen kuminauhan avulla tehtävistä liikkeistä. Tehtiin askellusta kasarityyliin kuminauha jalkojen alla ja erilaisia kiertoja. Keskivartalon lihasten lisäksi pakarat saivat aikamoista kyytiä. Olin itse asiassa hieman pettynyt, ettei seuraavana päivänä pakaralihaksissa tuntunut mitään jälkimaininkeja.
Useimmilla saleilla pyörii oma, vapaamuotoinen core-tunti. Saa nähdä, riittääkö tällaiselle lisensoidulle tunnille markkinarakoa. Oma fiilikseni oli ihan positiivinen, mutta en voi sanoa kokeneeni wau-elämystä. Jäin kaipaamaan selkälihasten treeniä – ihan puhtaasti selkälihaksiin keskittyvät liikkeet jäivät uupumaan kokonaan. Lisäksi musiikki oli todella mitäänsanomatonta, joten siitä ei ainakan mitään lisäpontta saanut.
Lisää tietoa CXWorXista löytyy mm. seuraavilta sivuilta:
http://www.lesmills.com/cx30/about-cx30.aspx
http://www.bodyvibes.co.nz/bodyvibes/CXWorks.html

4 comments
0

You may also like

4 comments

Hanne lokakuu 17, 2011 - 11:29 am

Joitakin pettyneitä kommentteja olen kuullut. Tähän mennessä luulin että syy oli siinä ettei ko. henkilö osannut tehdä liikkeitä heti oikein. Mutta nyt kun sinäkin… luotan kyllä siihen että sinä osaat jännittää keskivartaloa niinkuin pitääkin! Itse en ole vielä ehtinyt testaamaan. Vähän siis ristiriitaiset fiilikset tästä tunnista. Ilmeisesti porukkaa on hyvin riittänyt tunneilla ainakin näin alkuun.

Ninnair lokakuu 17, 2011 - 11:32 am

hei, viimeinen kipale tässä release3:ssa on selälle 🙂

Kerttu-Liisa lokakuu 17, 2011 - 11:39 am

Hmm, mitä liikkeitä tuossa biisissä tehtiin? Mulle jäi jotenkin sellainen fiilis, että selkää olisi voinut treenata enemmänkin…

Kerttu-Liisa lokakuu 19, 2011 - 9:58 am

Oon sitten näköjään menossa marraskuun alussa CXWorks -koulutukseen. Saa nähdä, millainen fiilis tunnista on sen jälkeen!

Leave a Comment