Home Nostot Kohtuus kaikessa myös liikunnassa

Kohtuus kaikessa myös liikunnassa

by Mikko Sergejeff
Kohtuus kaikessa myös liikunnassa

On taas se aika, jolloin joulukinkkua sulatellaan ja lupauksia paremmasta elämäntavasta annetaan. Välipäivien lehdet aloittavat kampanjoinnin laihdutuskuureista ja hätäisimmät tekevät päätöksiä tulevaa kesää varten.
Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä muistaa kohtuus. Aloittelevien tai pitkältä tauolta palaavien liikkujien perisynti tuntuu olevan liiallinen into. Yliampuvana tämä into johtaa kehon vastaiseen repimiseen ja luonnollisten liikeratojen vastaisiin pakottaviin liikkeisiin. Suurin syy liikunnan alkuinnon lopahtamiseen löytyykin kiputiloista, jotka aiheutuvat liiallisesta yhtäkkisestä kuormituksesta.
Aivan kuten mikä tahansa treeni, niin myös elämäntavan muutos tulee aloittaa rauhassa. Ensimmäiset harjoitukset tulisi ottaa melko kevyesti ja siten totuttaa vartaloa uuteen liikunnallisuuteen. Vasta pitkähkön totuttelujakson jälkeen on aika asettaa keho äärimmilleen.
Älä siis suotta revi itseäsi rikki, vaan muista pitää järki innon edessä tässäkin asiassa. Kuuntele kehoasi ja tee liikunnasta nautittavaa. Tulokset tulevat kyllä ajallaan!
Millaisia vinkkejä sinä antaisit aloittelevalle liikkujalle? Miten oma liikuntaharrastukseni alkoi? Jaa vinkkejä ja kokemuksia Ryhmäliikunnan Facebook-sivulla.

0 comment
6

You may also like

Leave a Comment