Home Uutiset Joululahjaideat mattimyöhäisille | Kahvakuulat

Joululahjaideat mattimyöhäisille | Kahvakuulat

by Mikko Sergejeff
Joululahjaideat mattimyöhäisille | Kahvakuulat

Jouluun on enää viikko, mutta vielä ehtii ostamaan liikuttavia joululahjoja ihmisille.
Ensiksi käymme kiinni todelliseen klassikkoon: Kahvakuulaan.
Monille lienee yllätys, että kahvakuulat ovat venäläistä alkuperää. Siellä kahvakuulien kanssa on treenattu monia vuosia ennen kuin kuulat yleistyivät lännessä. Nykyään marketit pullistellevat erilaisia kahvakuulia, joiden painot ja materiaalit vaihtelevat.

Mikä sopii kenelle?

Kahvakuulia lahjaksi ostettaessa törmääkin usein valinnanvaikeuteen. Marketeista löytyy niin litteitä Ergo-kuulia kuin säädettäviä kuulia. On kumipäällysteistä ja koko rautaista. Painot vaihtelevat muutamasta kilosta kymmeniin kiloihin. Seuraavassa muutama nyrkkisääntö, joilla valinta helpottuu huomattavasti.
Materiaali:
Kuulan materiaali on oikeastaan puhdas makukysymys. Treeniin sillä ei ole suurtakaan vaikutusta, vaikka kokorautaiset kuulat tietenkin kestävät itsestään selvästi paremmin kuin pinnoitetut. Onkin suotavaa pakata pukin konttiin rautakuulat himotreenaajille ja mukavammat kumipintaiset kuulat muille. Älä siis jää pohtimaan liiaksi materiaaleja.
Paino:
Kahvakuulaa hankittaessa on ensisijaisen tärkeää pohtia sitä, millä tasolla lahjan saajan treenaaminen on. Liian pienet kuulat kun eivät kehitä juuri ollenkaan. Periaatteessa kahvakuulatreenien tulisi tapahtua heti alkuun hivenen painavan tuntuisilla kuulilla, koska kahvakuulatreenit kehittävät suuria lihasalueita. Älä siis haksahda vertaamaan kahvakuulia käsipainoihin. Varsinaisia aloituspainosuosituksia on hankala antaa, mutta periaatteessa naisille suosittelemme minimissään 5 kilon alkukuulaa ja miehille 8 kilon kuulaa.
Muoto:
Olemme kaikki erilaisia ja erimuotoisia. Se mikä sopii äidille, ei siis ehkä sovikaan tyttärelle. Pääasia on, että kahvakuula tuntuu kädessä hyvälle ja muotoilullaan tukee kehoa. Niin sanotut Ergo-kuulat jakavat käyttäjiä kahteen leiriin, toiset pitävät niitä turhana humpuukina kun taas toisille niiden litteä muotoilu on sopiva.
Koska kahvakuulien kanssa yksilöllisyys on niin vahvasti esillä, niin on syytä pitää kiinni siitä, että lahjan saajalla olisi täysi vaihto- ja palautusoikeus. Vain siten voit olla vakuuttunut lahjan saajan tyytyväisyydestä.
Millaisen kahvakuulan itse haluaisit joululahjaksi? Entä millaisia treenejä teet kahvakuulillasi? Jaa kokemuksesi kahvakuulista ja kahvakuulatreeneistä Ryhmäliikunnan facebook-ryhmässä.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment