Home Uutiset Joululahjaideat mattimyöhäisille | Foam Roller

Joululahjaideat mattimyöhäisille | Foam Roller

by Mikko Sergejeff
Joululahjaideat mattimyöhäisille | Foam Roller

Foam Rollerit ovat vallanneet rytinällä tilaa kotitreenareiden tarpeistosta tämän vuoden aikana. Onkin oikeastaan ihme, että urheilijoiden käytössä monet vuodet olleet putkirullat ovat tulleet suosituiksi vasta tämän vuoden aikana.
Foam Rollerin perusidea onkin vallan yksinkertainen. Aseta pötkylä haluttuun kohtaan ja rullaile rauhassa edestakaisin. Rullan teho perustuu stimuloivaan vaikutukseen, jota voidaan korostaa erilaisilla pintakuvioinneilla ja kovuusasteilla. Foam Rollereilla voit suorittaa niin lihasten lämmittämisen ennen treeniä kuin palauttamisen treenin jälkeen. Myös lihaskalvojen venyttely onnistuu Foam Rollerilla helposti.
Rullien teho perustuu siis siihen, että pehmytkudokset aktivoituvat paineessa, jonka rulla niihin luo. Näin happi ja ravintoaineet kulkeutuvat nopeammin, jolloin lihaskudosten palautuminen nopeutuu.  Toisin kuin perinteisellä venyttelyllä, niin Foam Rollereiden avulla on mahdollista venyttää ulkoreisien tapaisia hankalia alueita.
 

Kenelle Foam Rollerit sopivat?

 
Periaatteessa kaikki kuntoilijat tasosta riippumatta kykenevät hyötymään putkirullista. Nyrkkisääntönä on kuitenkin, että mitä kovempi treenaaja sen kovempi rulla. Rullaaminen on aluksi hyvinkin kivuliasta, joten pehmeällä rullalla käyttäjä saa hivenen mukavamman treenin. Kuvioidut ja kovemmat rullat kannattaakin pakata himotreenareiden lahjavakkaan.
Foam Rollerin auttaa kiputilojen ehkäisyssä myös istumatyötätekevien arkea. Rullan avulla istuessa jumiutuneet lihakset avautuvat ja liikkuvuus koko kehossa paranee.
Rollereita löytyy myös kaiken kokoisia riippuen siitä mitä kehon osaa rullalla on tarkoitus venyttää tai rentouttaa. Normaalit universaalimallit sopivat kuitenkin aloittelijoilla vallan mainiosti. Foam Rollereiden hinnat vaihtelevat muotoilun ja koon mukaan ja niitä on saatavilla useista verkkokaupoista ja lähes kaikkien kauppojen urheiluosastoista.
 
Millaisia kokemuksia sinulla on Foam Rollereista? Entä oletko havainnut, että niillä kehon huoltaminen olisi tehokkaampaa kuin perinteisillä metodeilla? Jaa kokemuksesi Ryhmäliikunnan facebook-sivulla ja auta muita käyttämään Foam Rollereita tehokkaasti.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment