Home Uutiset Hyvän ohjaajan merkitys

Hyvän ohjaajan merkitys

by Yllapito

Tunnustan olevani aiemmassa blogi-postauksessa kuvailtu fani-tyyppinen jumppaaja: minulle tunnin ohjaajalla on suuri vaikutus treenin tunnelmaan, ei pelkästään ohjelman liikkeiden ja musiikin vaan myös ohjaajan persoonan kautta. Kenen tahansa ohjauksessa pystyy tietty harrastamaan liikuntaa, mutta sen oikean ohjaajan sattuessa kohdalle urheileminen voi olla niin paljon enemmän kuin vaan hauiskääntöä ja X-hyppyjä taustamusiikin tahtiin, parhaimmillaan olo on kuin hyvässä rock-konsertissa.

Hyvä ohjaaja saa piiskattua asiakkaat ylittämään itsensä myös Body Pump -tunnilla.

Hyvä ohjaaja saa piiskattua asiakkaat ylittämään itsensä myös Body Pump -tunnilla.


Eri ohjaajat voivat motivoida eri tavalla, osalla on taito sanallisesti piiskata jumppaajat antamaan itsestään vähän enemmän, toiset näyttävät kannustavaa esimerkkiä olemalla itse huippukunnossa ja antamalla 100 prosenttia joka tunnilla väsymyksestä huolimatta. Omana heikkona hetkenä kun tekisi mieli luovuttaa voi aina vilkaista ohjaajaa, jonka pitää samanaikaisesti paitsi tehdä kaikki samat liikkeet virheettömällä tekniikalla myös puhua ääneen, laskea tahteja, ennakoida tulevia liikkeitä, muistaa koko ohjelma ulkoa, antaa tekniikkaneuvoja kymmenille ihmisille ja jaksaa sen lisäksi vielä rohkaista ja tsempata muita.
Omalla jumppaurallani olen saanut kunnian olla monen loistavan ammattilaisen ohjattavana. Kuinka monena sateisena syysiltana sitä olisi jäänyt sohvalle makaamaan salille vääntäytymisen sijaan ilman heidän kehittämiään ohjelmia ja antamaansa panosta?

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment