Home Uutiset Esittelyssä Saunayoga – hyvinvointia hiljaisuudesta

Esittelyssä Saunayoga – hyvinvointia hiljaisuudesta

by Yllapito

Inhimillinen hyvinvointi rakentuu riittävän liikunnan, terveyttä edistävän ravinnon ja mielen sekä sielun hoidon varaan. Tämän päivän ihmiset eivät kaipaa ensisijassa lisää hikitreeniä, actionlomia tai tiukempaa dieettiä. Henkistä ja hengellistä hyvinvointia tukevien palveluiden tarve on sitä vastoin kiihkeässä kasvussa. Yhä useammat haluavat mieluummin jarruttaa kuin kiihdyttää.
saunayoga

Läsnä arjessa

Kaupungistunut suomalainenkin etsii urbaaniin arkeensa kesämökin kaltaista paikkaa, jossa piipahtaa ja hiljentyä. Mutta mihin mennä? Ryhmäliikuntamaailmassa Pilates ja jooga kasvattavat suosiotaan nopeimmin, koska niitä voi harrastaa hiljaa. Ravintoloihin, kampaamoihin ja hotelleihin rakennetaan osastoja, joissa kännykät suljetaan, eikä taustamusiikki kuormita. Suurissa eurooppalaisissa kaupunkikeskittymissä ihmiset maksavat suuria summia päästäkseen keskellä päivää hetkeksi hiljaisuuteen hengähtämään. Vaikka hiljaisuus ei ole uusi asia, sitä etsitään nyt uusista paikoista – urbaani hiljaisuus ei löydy umpiosta, vaan tilasta, joka auttaa olemaan kaikin aistein levollisesti läsnä ja josta turhat aistiärsykkeet on karsittu pois.

Kotimainen hyvinvointilaji kaikille

Meillä suomalaisilla on 3,3 miljoonaa hiljaista tilaa valmiina. Osa niistä toimii pyykinkuivausnurkkina, osa varastoina ja osassa löylytelläänkin. Saunan ikiaikaiset, hyvinvointia tukevat perinteet voidaan nyt modernilla tavalla nostaa myös kansainväliseen tietoisuuteen. Tätä varten on kehitetty Saunayoga, ensimmäinen saunassa harrastettavien, hiljaisten lajien tuoteperheen jäsen. Saunayoga on eri joogalajeihin pohjautuva puolen tunnin mittainen harjoitus, joka tehdään noin 50-asteiseksi lämmitetyssä saunassa. Saunayogan istumasarjan liikkeet on suunniteltu tehtäviksi istuen saunan lauteilla joko yksilöharjoituksena koti- ja mökkisaunassa, tai ryhmäharjoituksena esimerkiksi kuntosalien, kylpylöiden ja matkailukohteiden saunoissa.
Saunan hiljaisuudessa verkkaiseen tahtiin tehtävän liikesarjan vaikutus on syvä ja rentouttava. Lisäksi saunayoga vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, mikä edistää kuona-aineiden poistumista ja puhdistaa kehoa. Saunayoga sopii kaikille ikään, kokoon tai kuntotasoon katsomatta.
saunayoga4

Suomalainen sauna: redesigned

Paitsi hyvinvointia edistävän lajin, Saunayoga tarjoaa myös uudenlaisia tilallisia ja teknisiä elementtejä liikkeitä helpottavista, säädettävistä istuimista eri lämmönlähdevaihtoehtoihin ja sisustuksellisiin ratkaisuihin. Tähtäimessä on luoda suomalaista saunaperinnettä kunnioittava kokonaisvaltainen kylpykokemus.
Tiina Vainio on kirjoittanut myös kirjan ”Saunajooga – Rauhoitu ja rentoudu”:
saunajooga-vainio_tiina-15652628-frnt
Lisätietoja: www.saunayoga.com
facebook.com/saunayoga
jarno.tynkkynen@saunayoga.com
044-0223584

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment