Home Uutiset CrossFit

CrossFit

by Yllapito

CrossFit on Amerikassa suuren suosion saavuttanut treenimuoto, jossa yhdistetään muun muassa painonnostoa ja voimistelua. Harjoittelemisen tarkoitus ei ole erikoistua vain yhden ominaisuuden kehittämiseen muiden kustannuksella vaan kehittää voimaa, kestävyyttä, nopeutta, liikkuvuutta ja koordinaatioa monipuolisesti. Tätä kutsutaan toiminnalliseksi harjoitteluksi.

Punnerrus on kokonaisvaltainen lihaskuntoliike. Ilmankos armeijassa ei juuri muuta tehdäkään!


Monet fyysisissä ammateissa toimivat kuten poliisit, sotilaat ja palomiehet hyötyvät tämän tyyppisestä toiminnallisesta harjoittelusta, sillä arkielämässään he tarvitsevat kaikkia yllämainittuja ominaisuuksia. CrossFit tarjoaa jotain myös istumatyötä tekevälle, sillä liikkeiden suorittaminen ei vaadi monimutkaisia välineitä ja CrossFitin luonteeseen kuuluva omien tulosten vertaileminen haastaa jatkamaan harrastuksen parissa tuloksiaan parantaakseen toisella tavalla kuin itsenäinen kuntosaliharjoittelu.
Treenipäivänä tehtävät liikkeet määräytyvät WODin eli Workout of the Dayn perusteella ja koostuvat yhden tai useamman liikkeen yhdistelmistä, esimerkkinä ”Angie”, naisen mukaan nimetty harjoitus joka koostuu leuanvedoista, punnerruksista, istumaannousuista ja kyykyistä. Jokaista liikettä tehdään 100 toistoa, kaikki yhden liikkeen toistot tulee suorittaa loppuun ennen toiseen liikkeeseen siirtymistä ja tarkoituksena on selviytyä haasteesta mahdollisimman nopeasti: jälkeenpäin oman aikansa voi julkaista netissä ja verrata sitä muiden suorituksiin.
Kelle tahansa Petra Perusjumppaajalle, joka käy salilla kerran viikossa sinä iltana kun telkkarista ei satu tulemaan mitään kiinnostavaa, CrossFitiä tuskin voi suositella. Liikkeet ovat haasteellisia, harjoittelun tarkoitus olla nousujohteista ja siitä nauttiakseen tulee omata edes hieman kunnianhimoa. Jos kiinnostus lajia kohtaan kuitenkin heräsi, Helsingissä CrossFitia on mahdollista kokeilla lauantai-aamuisin maksutta Kalasataman metroaseman lähettyvillä.
http://crossfithelsinki.com/

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment