Home Uutiset 2000 oikein 2 nurin| Takaperin maaliin Vantaan Maratonilla

2000 oikein 2 nurin| Takaperin maaliin Vantaan Maratonilla

by Yllapito
2000 oikein 2 nurin| Takaperin maaliin Vantaan Maratonilla

Maraton-juoksun ei tarvitse olla vakavaa irvistelyä, vaan se voi olla myös hauskaa ajanvietettä. Tätä mieltä ovat ainakin Juha Nurmela ja Juuso Ala-Tuuhonen. He käyttivät kevytvauhtiseen juoksuun aikaa 7.14.06 ja keräsivät katseita. He nimittäin juoksivat koko matkan selkämenosuuntaan.
Tempauksen tarkoitus oli parivaljakolle itselleenkin mysteeri. Asiasta kysyttäessä Nurmela vastasi: ” Elämän olevan turhan vakavaa, joten joskus tällaiset kylähullutempaukset kuuluvat asiaan.” Reitin varrelta tihkuneiden tietojen mukaan kaverukset olisivat kirjaimellisesti törmänneet uusiin ihmisiin ja herättäneet ansaittua hilpeyttä vantaalaisissa. Matkan teko ei kuitenkaan kertaakaan tyssännyt kaatumiseen, jota voi pitää suoranaisena ihmeenä.
Takaperin maratonia on juostu maailmalla ennenkin, sillä epävirallinen maailman ennätys on niinkin kova kuin 3.42.41. Tähän on miehillä vähän matkaa, vaikka nyt syntyikin Suomen ennätys. Maaliintulo haastattelussa miehet pohtivatkin uutta yritystä, jos joku rikkoon tämän ajan.
Vantaan Maraton järjestettiin Tikkurilassa jo 22. kerran. Kolmella eri matkalla oli yhteensä noin 2000 juoksijaa, jotka taittoivat täydestä maratonista neljäsosaan. Miesten sarjan voitti Kalajoen Junkkareita edustava Tapani Kärjä. Hän käytti matkaan aikaa 2.31.47. Naisissa voittoon juoksi Tiina Puranen ajalla 2.59.00.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment