Home Uutiset 10 syytä miksi vesi on paras ystäväsi kesällä

10 syytä miksi vesi on paras ystäväsi kesällä

by Yllapito

pool-water-background
Kuulemme usein jonkun sanovan ”juo paljon vettä!” Mutta miksi? Mitkä ovat veden todelliset hyödyt ylitse muiden juomien? Miksi vettä pitäisi juoda?

10 syytä miksi vesi todellakin on paras ystäväsi:

1. Vesi helpottaa munuaistesi toimintaa.
Munuaiset puhdistavat kehoa myrkyiltä ja nämä tarvitsevatkin paljon nesteitä toimiakseen. Kun virtsasi on tummaa ja tuoksuu epämiellyttävältä, kärsit mitä luultavimmin nestehukasta. Veden juominen estää myös munuaiskivien syntyä.
2. Vesi edesauttaa normaalia suolen toimintaa.
Kunnollinen nesteytys pitää suolen toiminnan hyvänä sekä estää ummetuksen syntyä. Jos et juo tarpeeksi, suolistosi imee nesteitä ulosteesta ja tästä syntyy ummetusta.
3. Veden juonti saattaa vähentää nivel- ja selkäkipuja.
Kyllä, tämä pitää paikkansa. Kunnollinen määrä vettä saattaa helpottaa nivel- ja selkäkipuja.
4. Vesi voi helpottaa ja jopa estää päänsärkyjä.
Jos huomaat kärsiväsi päänsäryistä usein, niin kokeilepa juoda enemmän, koska monesti päänsäryt aiheutuvat nestehukasta.
5. Vesi voi nopeuttaa metaboliikkaa ja lihasten palautumista.
Vesi on tärkein ravintoaineiden kuljattaja kehossasi. Vesi voikin nopeuttaa lihaskunnon palautumista hämmästyttävällä tavalla, koska se nopeuttaa proteiinisynteesiä. Mitä nopeammin palaudut, sitä nopeammin pääset treenaamaan. Hyvä nesteytys on tärkeää.
vesi
6. Vesi poistaa näläntunnetta.
Jos juot tarpeeksi, sinun ei luultavasti tee enää mieli ”roskaruokia”, koska mahassasi on jotain. Huomaat ettei sinun välttämättä enää tarvitse napostella, kun täytät mahaasi vedellä.
7. Veden juonnin lisääminen voi vähentää päivittäistä kalorinsaantiasi.
Jos vaihdat kaikki makeat juomat vedeksi, vähennät päivittäistä kalorinsaantiasi huomattavasti. Muistathan että mm. kahvi toimii diureettina, joka poistaa kehostasi nesteitä.
8. Vesi voimistaa lihaksiasi.
On erittäin tärkeää juoda tarpeeksi vettä sekä ennen että jälkeen treenien.
9. Vesi tekee ihostasi paremman näköisen.
Ihosi sisältää paljon nesteitä jotka itse asiassa suojaavat koko kehoasi veden haihtumiselta. Nestehukka tekee ihostasi kurttuisen ja kuivan ja tämän voi estää juomalla tarpeeksi.
10. Tarvitset vettä pysyäksesi hengissä. 🙂
Niin, tämähän se on tärkein syy. Me tarvitsemme vettä elääksemme.
Mutta kuinka paljon me  tarvitsemme sitä vettä?
n. 2-3 litraa vettä on aikuiselle sopiva määrä normaalina päivänä. Vedentarve kuitenkin lisääntyy treenatessa tai kun on normaalia kuumempi kesäpäivä, joten kuulostele kehoasi, se kyllä kertoo kun tarvitset nesteytystä.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment