Home Testissä Ryhmaliikunta.fi kävi testaamassa "Surffi-joogaa"

Ryhmaliikunta.fi kävi testaamassa "Surffi-joogaa"

by Yllapito
Ryhmaliikunta.fi kävi testaamassa "Surffi-joogaa"

Kesän kuumimpia villityksiä on varmastikin SUP-Yoga, lautojen päällä joogaajat ovat pysäyttäneet monen lenkit Töölönlahdella ja aiheuttaneet paljon kiinnostusta ja keskustelua. Niinpä mekin päätimme mennä kokeilemaan mistä tässä uudessa lajissa on kyse.

SUP tulee sanoista ”Stand Up Paddle” mikä tarkoittaakin suorasti käännettynä melomista seisten isohkon surffilaudan (SUP-laudan) päällä. Kun tähän yhdistelmään lisätään vielä jooga, päästäänkin pitämään todella hauskaa laudan päällä.
SUP-joogassa vaaditaan luonnollisesti uimataitoa, vaikkakin laudan päältä on kohtuullisen vaikea tippua (tätäkin kokeilimme hieman tunnin loputtua…). Töölönlahden rauhallisissa vesiolosuhteissa ongelmia ei todellakaan tullut tämän kanssa.

sup yoga tuntiTotuttelua laudan päällä

Tunnin alussa käytiin läpi maalla lyhyesti perusteita ja tunnille ei vaadittu ennakkotaitoja kummastakaan lajista. Alussa haettiin sitten hieman tuntumaa lautaan, sekä liikkumiseen vedessä.
Tämän jälkeen homma muuuttui mielenkiintoiseksi, aloimme tekemään laudan päällä ihan yksinkertaisia joogaliikkeitä (asanoita). Vesielementti ja pieni huojunta kuitenkin aiheuttivat sen, että ihan perusliikkeetkin tuntuivat jo kauemmin jooganneillekin aivan uusilta. Keskivartalon käyttö ja tuki korostui entisestään kun ”lattia” ei enää pysynytkään täysin paikallaan.

elisa supSUP-Yoga ohjaaja Elisa Kuuttila näyttää mallia

Välillä meloimme aina laudat takaisin ohjaajan lähelle, tuulen kuljettaessa meitä hiljalleen kevyesti kohti rantakaislikkoa. Yhdistelimme sarjoja rauhallisesti ja totuttelimme hieman vaativampiin liikkeisiin ja flowmaiseen joogaan, aina kuitenkin sai tehdä liikkeistä helpommatkin versiot. Tunnin lopuksi rääkkäsimme vielä hieman vatsalihaksia laudan päällä ja rauhoituimme rauhallisiin yin-jooga asanoihin. Loppurentoutuksen aikana laudan päällä olo tuntui todellakin siltä kuin leijuisi jossain muualla, istuimme silmät kiinni laudan päällä ja tunne oli huikea auringon lämmittäessä mukavasti.
Tätä tulisimme aivan varmasti tekemään useasti tänä kesänä, jäimme nimittäin heti koukkuun kyseiseen lajiin!
Jos sinä haluat tutustua lajiin niin vieraile Yogawaven sivustoilla, SUP-joogan lisäksi tarjolla on myös mm. SUP-pilatesta: Sup Yoga Finland
Facebookista löydät heidät täältä: Sup Yoga Finland Facebook

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment