Home Ravinto Lisäravinteet tikunnokassa

Lisäravinteet tikunnokassa

by Yllapito
Lisäravinteet tikunnokassa

Proteiinipatukoiden ja muiden lisäravinteiden myyntilukemat ovat räjähtäneet valtavaan kasvuun viime vuosina. Alun perin tavoitteellisten treenaajien suosikit ovat tulleet tavallisten kuntourheilijoiden arkeen. Erityisesti nuoret ovat yleisiä lisäravinteiden ostajia.
Ravitsemusasiantuntijat ovat kuitenkin lähes yksimielisiä siitä, että lisäravinteet eivät anna normaaliin harjoitteluun mitään ylimääräistä. Esimerkiksi Kuopion liikuntatieteen tutkimuslaitokselle väitöskirjaa tekevä Harri Heikkilä kuittaa lisäravinteiden hyödyt puhtaaksi mainoskikaksi. Hänen mielestään on suoranaisesti väärin markkinoida tuotteita pakollisena osana jokaista treeniä. Vaaralliseksi tilanne menee silloin, kun proteiinilisillä pyritään korvaamaan unohtuneita aterioita.
Niin Heikkilä kuin ravitsemustieteen lehtorin Sari Aallon mukaan lisäravinteista saatavat hyödyt liittyvät pitkäkestoisiin suorituksiin kuten kilpailuihin ja turnauksiin, joissa keho on koetuksella ja tarvitsee nopeaa energiaa palautuakseen.
Onkin ensiarvoisen tärkeää muistaa, että proteiinipatukat ja muut ravintolisät ovat kirjaimellisesti lisiä ravintoon. Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion korvaajiksi niistä ei ole.
Lue alkuperäinen juttu: http://bit.ly/1Qklr7D

0 comment
3

You may also like

Leave a Comment