Home Ravinto 10 superfoodia jotka suojaat ihoa auringolta

10 superfoodia jotka suojaat ihoa auringolta

by Yllapito
10 superfoodia jotka suojaat ihoa auringolta

Pitelee hellettä taas, eikö? Näillä keleillä on helppo unohtaa suojata iho kunnolla. Vaikka kuinka käyttäisit aurinkorasvoja ja -öljyjä, niin tärkein suoja on kuitenkin terveys – ethän kuitenkaan unohda käyttää niitä rasvoja. Tiesitkö, että on olemassa ruokia jotka tehostavat ihosi luonnollista suojaa UV-säteiltä?
Kyllä, tietyt ruoka-aineet suojaavat ihoasi UV-säteiltä. Täydennä aurinkosuojaasi näillä luonnollisilla vaihtoehdoilla:
1. Sitrushedelmät
Arizonan Yliopiston tutkimuksen mukaan tietyt sitrushedelmien ainesosat pienentävät auringon aiheuttaman ihosyövän riskiä jopa 30%. Sitrushedelmät sisältävät limoneeni-nimistä ainetta, joka toimii oivana aurinkosuojana.
2. Tomaatit
Tomaatit sisältävät sydämellekin hyödyllistä lykopeeniä. Lykopeeni suojaa myös ihoasi erittäin tehokkaasti.
paprika
3. Porkkanat ja paprikat
Porkkanat ja paprikat sisältävät beetakaroteenia, ainetta jota on lähes jokaisessa punaisessa ja oranssissa vihanneksessa. Beetakaroteeni suojaa ihoa UV-säteiltä.
4. Vihreä tee
Kuuma tee ei kuulosta kovin houkuttelevalta hellejuomalta, mutta varsinkin vihreä tee on kuitenkin erittäin hyvä aurinkosuoja. Vihreässä teessä on todella paljon antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa soluvaurioilta ja melanoomalta.
5. Tummat, lehtimäiset kasvit
Pinaatti, lehtikaali, lehtijuurikas (lehtimangoldi) ja tumma salaatti ovat erittäin terveellisiä ja ravinnerikkaita kasveja, joita kannattaa syödä muutenkin. Nämä sisältävät luteiini-nimistä antioksidanttia, joka suojaa ihovaurioilta.
Saksanpähkinä
6. Saksanpähkinät
Saksanpähkinät sisältävät huomattavia määriä rasvahappoja, jotka suojaavat myös ihoasi. Rasvahapot ovat muutenkin erittäin terveellisiä koko kehollesi.
7. Lohi
Grilli päälle ja lohi tirisemään! Lohen sisältämät rasvat ovat terveellisimpiä luonnon rasvoja joita voit syödä. Luonnollisesti nämä rasvat auttavat myös ihoasi pysymään hyvässä kunnossa.
8. Tumma suklaa
Jos pelkkä pinaatti ja lohi ei kiinnosta, niin otahan jälkipalaksi jotain kunnollista 100%:n tummaa suklaata. Suklaan sisältämät flavonoidit suojaat ihao vaurioilta – ja vähentävät myös auringossa palamisen riskiä. Muista, että suklaapitoisuus on tässä se tärkeä asia, ei niinkään maku. Mitä tummempi ja vahvempi suklaa, sen parempi.
fresh-pomegranate-1043412
9. Granaattiomenat
Oletko huomannut, että moni ihonhoitotuote sisältää joko granaatinomenan hajuaineita tai ihan suoranaisesti siitä puristettuja uutteita? Granaattiomena suojaakin tutkitusti ihoa ja vahvistaa sen kudoksia.
10. Vesi
Vedestä meillä onkin jo aiempi juttu, joten lukaisehan se, niin tiedät miksi vesi on tärkein suoja aurinkoa vastaan.
Kirjoitahan alle, jos sinulla on joitain suojakikkoja auringolta. On nimittäin erittäin tärkeä suojautua liialliselta auringolta, sillä vaikka kesä on kivointa aikaa, niin auringon jopa hengenvaaralliset haitat ovat ikävän todellisia.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment