Home Nostot Kuka olen: Ira Ikkala

Kuka olen: Ira Ikkala

by Ira Ikkala
Kuka olen: Ira Ikkala

Olen tänne Ryhmikseen jo joitakin juttuja eri aiheista kirjoitellut ja voisinkin nyt hieman esitellä itseäni, kuka olen ja mitä liikunta-alalla teen.

 

Mistä kaikki alkoi

Olen työskennellyt liikunta- ja hyvinvointialalla jo 18 vuotta, joista viimeiset kuusi päätoimisesti. Pääasiassa ohjaan ryhmäliikuntaa, jolla aikoinani liikunta-alan työt aloitin. Ohjaan pääosin ns. freestyle-tunteja kuten erilaisia lihaskuntojumppia body- ja booty-tunneista coreen, steppiä ja aerobicia, kehonhuoltotunteja venyttelystä putkirullaukseen, spinningiä… Kokemusta on myös air joogasta ja pilateksesta. Lisenssitunneista olen ohjannut Les Mills:n Body Pumpia ja RPM-sisäpyöräilyä.

Koulutuksia

Liikunta-alan koulutuksiakin on käyty, joista viimeisimmät ovat Liikunnan Ammattitutkinto (LAT) sekä FISAF Personal trainer -tutkinto. Näiden lisäksi olen suorittanut liudan muitakin alan koulutuksia ja kursseja kuten FAF Indoor cycling, kahvakuulakoulutus, vesitreenin ohjaajakurssi, aerobic-ohjaajan peruskurssi, fascia- ja foamroller-ohjaaja & screening mobility testaus -koulutus ym.lyhyempiä kursseja…

Personal training

Personal trainerin töitäkin teen. Tällä hetkellä nämä työt keskittyvät lähinnä nuorten salibandyn pelaajien oheistreenien eli fysiikkatreenien ohjauksiin. Tämä onkin tällä hetkellä ns.”missioni”, eli saada nuoret eri lajin harrastajat ja kilpaa pelaavat ymmärtämään kuinka tärkeää on treenata monipuolista ja säännöllistä oheistreeniä itse lajin lisäksi. Tästä aiheesta ehkäpä tulossa vielä lisää myöhemmin… 😊

Ryhmäliikuntaa ohjaan tällä hetkellä Esportilla ja Movessa. Esportilla ohjausta olen tehnyt vuodesta 2007. Ohjauksia olen tehnyt aikoinaan myös Elixiassa, Fix:ssä ja pienemmissä liikuntakeskuksissa sekä tuurannut kaupungin eri liikuntapisteissä.

 

Perheeni

Perheeseemme kuuluvat neljä lasta, joista kaksi asuu jo omillaan sekä koira.

Perheemme yhteinen aika kuluu lähinnä salibandyn parissa, nuorinta poikaa treeneihin ja peleihin kuskaten, huoltaen ja kannustaen. Perheemme muita harrastuksia salibandyn lisäksi on monipuolinen ulkoilu ja itse pyrin käymään myös kuntosalilla omien ohjauksieni lisäksi ja jos on aikaa, käyn muiden ohjaajien tunneilla.

Tämä liikunnanohjaustyö ja liikunta on aina ollut intohimoni ja teen sitä täydestä sydämestäni! ❤️

Toivotan kaikille lukijoille liikunnallista vuotta 2019 ja tervetuloa tunneilleni 😊

 

Jos sinulla on mielessäsi jokin tänne Ryhmikseen hyvin sopiva aihe, mistä haluaisit kirjoitettavan, laita meille viestiä aiheesta, ideoita, toiveita, mitä vain!

 

 

0 comment
6

You may also like