Home Nostot Aktiviteettipuistot vertailussa

Aktiviteettipuistot vertailussa

by Ira Ikkala
Aktiviteettipuistot vertailussa

Kaipaatko kivaa tekemistä lasten kanssa? Liian kova pakkanen ulkoiluun? Jotain ekstraspesiaalia joululomalle? Kävimme testaamassa viisi suosittua aktiviteettipuistoa Etelä-Suomessa. Mukana ovat Tykkimäki Actionpark, Rush, HopLop, SuperPark ja Duudsonit Activity Park. Vaikka testikäynnit suoritettiin etelässä, on useimmilla toimijoilla toimipisteitä ympäri Suomen. Eikun valitsemaan itselle sopivaa – tai miksei useampaakin!

 

Actionpark Tykkimäki sisäaktiviteettipuisto, Lahti

lauantai 8.12.2018

Avoinna: ma-pe klo 12-20, la-su klo 10-19.

Ei ikärajaa, ainoastaan alle 7-vuotiaita ei voi jättää ilman huoltajaa esim. kauppareissun ajaksi. Puisto sallittu myös aikuisille! Puistossa ollaan sukat tai sisäkengät jalassa, ulkokengät jätettävä eteiseen.

Aktiviteetit ja eri alueet:

Tykkiplay (tämä lähinnä pienimmille lapsille)

 • juoksurata, yllätysten talo, jousikeinut, leikkinurkka, keppiheppaparkki

Tykkiaction (ns. trampoliinialue)

 • volttimonttu, pomppuparkour, hyppytasanne, tuplatarampoliinit, tempputrampoliini, scoottirata, volttikone, pallokiipeily

Tykkisport (sport- eli pallopelitalue)

 • salibandy/jääkiekko, jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, tennis/padel, minigolf, golf, pingis, koripallo

Kaikenikäisillä vapaa kulku joka alueelle!

Hinnat:

Perushintaan (ranneke) vapaa käynti kaikilla alueilla:

 • Päiväranneke (yli 4-vuotiaat) 18e
 • Kahden tunnin ranneke 1
 • Eläkeläiset 8e
 • Kymppipassi 150e, Actionpassi (vuosipassi) 300e.
 • Alle 4v. maksutta maksavan huoltajan kanssa
 • Alle 7v. alueella vain maksavan huoltajan valvonnassa. (Huoltajalla tarkoitetaan 15v täyttänyttä)

Aulan oleskelutilaan vapaa pääsy.

Muuta huomioitavaa:

 • Ilmainen lukollinen säilytys ja naulakot (omalla vastuulla).
 • Lisämaksusta trampoliinisukat 4.50e (ei pakolliset)
 • Kaksi 12 hlö synttärihuonetta (lisätiedot kotisivulta).
 • Erilaisia oheistuotteita myynnissä kuten sateenvarjoja, t-paitoja, avaimenperiä…

Itse puistoalue selkeä ja helppokulkuinen. Hyvä näkyvyys eri alueille.

Siisteys: WC:t  (siistit, naisten wc:ssa yksi lamppu rikki). Yleisilme muissa tiloissa pelkistetty, siisti ja selkeä mutta suht vaatimaton. Arvosana 4/5.

Ruokailu: Aulassa tarjolla vain pientä naposteltavaa ja kahvia/teetä. Hinnat ns. kahvila hintatasoa. Huom! Puistosta ostettuja eväitä tai tuotteita ei saa viedä Prisman myymälään. Omat eväät sallittuja. Vesipiste löytyy.

Muut ruokailupaikat: Samasta rakennuksesta löytyvät Hesburger, Pizzabuffa ja Prismacafe, nämä kaikki samassa tilassa.

Saapuminen/parkeeraus:  Ajo Prisman parkkihalliin. Opastus hieman epäselvää, mistä kulku Actionparkkiin. Kaikki kulku tapahtuu (myös poiskäynti) Prisman kautta, ei siis erillistä omaa sisään- tai uloskäyntiä. Puisto on Prisman tiloissa!

Testikävijöiden kommentit:

Testiryhmä: kaksi 12-vuotiasta poikaa. Arvosana 3/5.

Positiivisinta/kivointa: Tykkisport-alue (pingis, tennis, futis), minigolf . Tätä ei ole muissa vastaavissa puistoissa.

 

 

 

 

 

 

Kritiikkiä: Trampoliinin ilmapatja oli aika kova, skuuttirata oli alustaltaan liukas (piti ottaa sukat pois), liukastumis/kaatumisvaara. Tilaa oli, mutta jos enemmän porukkaa, käy tila ahtaaksi. Aktiviteetit ehkä kuitenkin alle 12-vuotiaille.

Tulisitteko uudestaan: Ei varta vasten reilun tunnin ajon päästä. Ehkä jos asuisi lähellä, niin vanhempien kauppareissun ajaksi. Testiryhmä oli ehkä hieman vanha, puiston aktiviteetit olisivat osuneet paremmin nuoremmille lapsille.

Kohderyhmä: Alle 10-vuotiaat lapset ja vanhemmat.

Muuta: Puiston voisi kategoroida kokoluokkaan ”pienet aktiviteettipuistot”.

 

Rush Vantaa

perjantai 14.12.

Avoinna: ma-pe klo 11-20, la klo 9-20, su klo 10-18. Ke, pe ja la klo 18.00 eteenpäin hohtohyppy ja discomusat.

Hinnat:

 • 1 tunnin lippu 14e,
 • 1,5 tunnin lippu 18e,
 • 2 tunnin lippu 21e
 • lapsilippu 2-6v 1h 5e
 • lapsilippu 2-6v 1,5h 7e
 • lapsilippu 2-6v 2h 9e
 • kausikortit 1kk 59e, 3kk 159e
 • hyppyvuoron jatkaminen 0,5h 5e, 1h 8e

Muuta: saatavilla myös Familytime ja sarjaliput (lisätiedot ja hinnat kotisivuilla). Mahdollisuus myös synttäreiden, yritysten tykypäivien, polttareiden ym. järjestämiselle, lisätiedot kotisivuilla. Ennen hyppimistä on täytettävä turvaohje, joko ennen saapumista tai paikan päällä.  Rushin omat sukat ovat pakolliset! Hinta 3e/sukat. Hyppyvuoron voi halutessaan varata etukäteen – näin varmistaa, että varmasti mahtuu hyppimään.

Ikäraja: Sopii kaikenikäisille. Alle 10-vuotiailla tulee olla vähintään 15-vuotias henkilö lapsen valvojana. Huoltaja on vastuussa lapsen oleskelusta puistossa.

Aktiviteetit: Koostuu pääosin eriaisista trampoliinialueista: vaahtokumimonttu, extreme polttopalloalue, Slamdunk -trampoliinidonkkaus, air walk-trampoliiniseinät, Stunt jump, pukkitappelu ja wipeout-kone sekä LaserMaze laser huone (vain Vantaalla).

Siisteys: WC:t, suihkut ja pukuhuoneet siistit. Löytyy pienet lukolliset pukukaapit. Yleisilme pelkistetty, mutta kaikki tarpeellinen löytyy. Arvosana 4/5.

Ruokailu: Aktiviteettialueen parvella kahvila, josta saa naposteltavaa ja juotavaa. Hinnat normaalia keskitasoa, ei halpaa eikä huippukallista. Plussaa näkymistä, syödessään voi katsella puistoon muita pomppijoita. Omat eväät ok, mutta ne joutuu syömään pukuhuoneessa tai aulatiloissa. Juomapulloille löytyy pomppualueen reunalta omat telineet ja pukuhuoneissa on vesipiste.

Muut ruokailupaikat: Puisto sijaitsee teollisuusalueella, joten välittömässä läheisyydessä ei ole muita ruokailupaikkoja.

Saapuminen: Vantaan Rush sijaitsee lähellä Jumboa. Paikalle pääsee helpoiten autolla, parkkeeraus on ilmaista ja parkkipaikkoja on ihan oven edessä runsaasti. Julkisillakin paikalle pääsee, mutta helpommin Helsingin Rushiin (sijaitsee Pitäjämäessä).

Testikävijöiden kommentit:

Testiryhmä: Kaksi aikuista ja yksi 1-vuotias (lapsi mukana olosuhteiden pakosta). Arvosana: 3/5.

Positiivisinta/kivointa: Erilaisia pomppualueita.

Kritiikkiä: Ensikertalaisina olisimme kaivanneet enemmän vinkkejä siihen, mitä kaikkea trampoliineilla voi tehdä. Peruspomppiminen on hauskaa 10-15 min, mutta sen jälkeen alkaisi kaivata jotain uusia ideoita. Muutama opastaulu seinillä olisi jo auttanut!

Muita huomioita: Pomppijoissa erottuivat ääripäät: tosi taitavat ja toisaalta aloittelijat. Perjantai-iltapäivänä suurin osa oli kouluikäisiä lapsia yksin tai vanhempiensa kanssa. Yksivuotias pärjäsi hyvin mukana menossa, tosin vaati jatkuvaa valvontaa. Jos pomppijoita on paljon, pienten lasten kanssa voi olla työlästä.

Tulisitteko uudestaan: Jos tarjolla olisi opastettuja pompputuokioita aloittelijoille, tulisimme varmasti uudelleen. Niin ikään jos lapset olisivat kouluikäisiä, tulisimme kyllä uudelle visiitille. Pienten lasten perheenä tästä ei varmaan tule säännöllistä vierailukohdetta, voisimme ehkä käydä kerran vuodessa.

Kohderyhmä: Kouluikäiset lapset ja vanhemmat. Työporukat (tyky-päivät, pikkujoulut ym.)

Rush Helsinki

perjantai 4.1.2019

Aukioloajat: ma-pe klo 14:00 – 20:00, la klo 9:00 – 20:00, su klo 10:00 – 18:00. Ke, pe ja la iltaisin klo 18:00 eteenpäin hohtohyppy ja discomusat.

Hinnat ja ikärajat, kuten Vantaalla

Aktiviteetit: Koostuu eriaisista trampoliinialueista: Battle, Airwalk, Freestyle alue, Stunt jump, Wipeout, Foam pit, Slamdunk ja Dodgeball. Käytössä eri välineitä: pehmeitä palloja, vaahtomuovisia ”lumilautoja” ja ”suksia”.

Siisteys: Unisex wc:t löytyvät sekä tuloaulasta että puistoalueen tasolta. Wc:t ihan siistit ja ilmanraikastintuoksu plussaa! Arvosana 4+/5. Tuloaulassa pöytiä, tuoleja ja sohvia, jossa vanhemmat voivat odottaa lapsiaan tai hyppijät voivat pitää taukoa esim. syödäkseen. Yleissiisteys 4/5. Ainoa miinus oli, kun näin märkään / kura-aikaan kaikki kulkevat aulaan ulkokengillä ja taukoa pitävät hyppijät taas pelkillä sukillaan esim. ostamaan kahvion tuotteita. Ainoastaan juomapullon saa viedä puistoalueelle. Juomapiste löytyy.

Saapuminen: Puisto sijaitsee Pitäjänmäessä Vihdin tien varressa. Puiston edessä on suht iso parkkialue, joka on maksullinen. Maksun voi hoitaa esim. Easyparkilla tai Parkman sovelluksella. Kassalla tositteen parkkimaksusta esittäessään saa hyppylipusta alennusta.  Paikalle pääsee myös A-junalla sekä joillakin busseilla (tarkemmat tiedot kotisivuilta). Ennen puistoalueelle siirtymistä on lyhyt videoesittely puiston säännöistä.

Ruokailu: Omat eväät eivät ole sallittuja. Puistossa kahvi-, välipala- ja elintarvikeautomaatit eli ns. kahvilatuotteita, kuten kahvia, jäähilejuomaa, pientä suolaista ja makeaa. Hinnat kahvila hintatasoa. Koska puisto sijaitsee ns. ”teollisuusalueella”, ei ihan vieressä ole ruokailupaikkoja. Noin 5 minuutin ajomatkan päästä löytyvät Subway, pieni lounasravintola ja MacDonalds. Seuraava lähin on Munkkivuoren ostoskeskus, jossa mm. Pizza Hut ja Fazerin kahvila.

Testikävijöiden kommentit:

Testaajina kaksi 12 vuotiasta poikaa, joista toiselle ensimmäinen käynti Rushissa, sekä yksi aikuinen. Yleisarvosana 4,5 / 5

Kivointa / hauskinta: Oli kuulemma vaikeaa sanoa mitään yksittäistä, koska KAIKKI pomppupaikat ja tekemiset olivat niin kivoja! Mutta erityismaininnan saivat Dodgeball, Stunt jump ja ”lumilaudan” käyttö Freestyle alueella. Kiva oli myös Slamdunk ja kiva vaikka aika haastavaa oli Airwalk. Tekemistä riitti, hiki virtasi ja vesipullot tyhjenivät! Kaksi tuntia menikin nopeasti, joten pojat halusivat vielä 0,5 h lisäaikaa ja pääsivät testaamaan myös hohtohyppyä. Vastaanotto oli ystävällistä ja hyvä että muistutettiin vesipullon mukaan otosta, koska sitä vettä tosiaan meni! Aikuisen näkökulmasta oli kiva että ylhäältä, aulatasolta näki hyvin koko puistoalueen, yleisilme alueella oli siisti ja selkeä, ohjeistuksia löytyi ja alueella kiertävät ”valvojat” antoivat ohjeita kysyttäessä. Oli myös hyvä että aina hyppyvuorojen alkaessa tuli kuulutus että muistetaan ottaa alkuun vähän iisimmin, jotta kroppa lämpenee (toinen juttu tietenkin että kuinka moni malttoi noudattaa ohjeistusta 😉 ) ja hyppyvuoron loppuessa kuulutettiin minkäväristen rannekeiden vuoro oli lopussa. Hyvä ja selkeä toimintatapa joka näytti toimivan hyvin.

Kritiikkiä: Vaikka alue on laaja, oli poikien mielestä vähän turhan paljon hyppijöitä. Varsinkin jotkut pienimmät saattoivat pomppia holtittomasti trampoliinilta toiselle, vaikka kyseisellä trampalla jo itse hyppi. Jotkut porukat (kausikorttilaiset) myös ”varasivat” joitakin tramppoja, niin etteivät kaikki halukkaat niille päässeet. Hohtohyppyaikana ei kaikkea nähnyt niin hyvin.. Muuta kritiikkiä on maksullinen parkkipaikka, jos aikuinen mukana koko hyppyajan.

Muuta kommenttia pojilta: Hohtohyppy oli kivaa vaihtelua, ja kun taustalla soi koko hyppyajan hyvä musa! Tänne tulemme uudestaan! 😀

 

HopLop Ruoholahti

sunnuntai 16.12.

Avoinna: ma-su klo 9-20

Hinnat:

 • 1-2 vuotiaat 10 e (sis yhden poletin)
 • yli 3 vuotiaat 18e (sis yhden poletin)

Saatavilla myös perheliput ja lystilippuniput (lisätiedot ja hinnat kotisivuilta).

Ikäraja: Ei ikärajaa! Lapsilla tulee aina olla vähintään 16 vuotta täyttänyt valvoja mukanaan. Kaikkien leikkialueelle menevien alle 16-vuotiaiden tulee maksaa sisäänpääsymaksu. Yli 16-vuotiaat lasten valvojat pääsevät HopLopiin veloituksetta

Siisteys: WC:t siistit, riittävän isot. Löytyy vaipanvaihtopiste. Kahvilan lattialla hieman nestettä ja tarjoitinteline jatkuvasti täynnä, mistä pientä miinusta. Arvosana 4/5.

Ruokailu: Kahvila/ravintolassa hyvä valikoima erilaisia välipaloja ja myös lämmintä ruokaa, joka on kohdennettu lapsiperheille eli ei turhaa kikkailua. Hinnat keskitasoa. Testasimme aikuisten hampurilaisen, pari lastenannosta ja kanasalaatin. Testiryhmä sai mahansa täyteen ja olimme kokonaisuudessaan tyytyväisiä ruokaan. Ranskalaiset ja hampurilainen olivat maltillisesti suolattuja, mikä on hyvä asia lapsille suunnatussa ravintolassa. Erityisen onnistunut oli lasten kana-annos: nugetit olivat itse tehtyjä, todella rapeita ja maukkaita. Paprikadipin kanssa erinomainen combo!

Muut ruokailupaikat: HopLop sijaitsee kauppakeskus Ruoholahden ”kellarissa” (-5. krs). Katutasosta löytyy useita ravintoloita/kahviloita ja Citymarket. HopLopiin ei saa viedä omia eväitä. Vesipiste löytyy eli omat juomapullot ok.

Parkkeeraus: Kauppakeskuksen parkkihallista suora sisäänkäynti puistoon, halli on maksullinen. Auton voi jättää myös ulos kadunvarteen, missä parkkeeraus on sunnuntaisin ilmaista.

Testikävijöiden kommentit:

Testiryhmä: Kolme aikuista sekä 5-, 3- ja 1-vuotiaat lapset. Arvosana: 4/5.

Positiivisinta/kivointa: Toimii koko perheelle, vanhempikin voi osallistua ja mahtuu mukaan laitteisiin. Lasten ikähaitari laaja: toimii taaperoista kouluikäisiin, kaikille löytyy mielekästä tekemistä. Ruoholahden puisto on laitteistoltaan erinomaisessa kunnossa ja näkee, että se on vasta elinkaarensa alkupäässä.

Kritiikkiä: Polettisysteemi tuntuu rahastukselta, kaiken (tai ainakin reilummin poletteja) pitäisi sisältyä pääsymaksun hintaan. Pienimpien alue voisi olla aidattu, ettei tarvitsisi koko ajan vahtia lasta karkaamisen varalta.

Muita huomioita: HopLop on suosittu paikka järjestää lasten syntymäpäiviä.

Tulisitteko uudestaan: Varmasti tulisimme ja tulemme. HopLop toimii loistavasti meille.

Kohderyhmä: 1-12 -vuotiaat lapset perheineen.

 

SuperPark Espoo

torstai 20.12.

Avoinna: ti-pe 14-20, la 11-19, su 11-18, maanantaisin suljettu.

Hinnat:

 • Päivälippu 19 €/hlö
 • Perhelippu 65 €/4 hlöä, vähintään yksi aikuinen
 • Arki-iltalippu* 14€/hlö
 • Next day -lippu** 12 €/hlö
 • Sarjalippu*** 16 €/kpl (min. 10 lippua)

*Arki-iltalippu voimassa ma-pe kaksi (2) viimeistä puiston aukiolotuntia
**Ranteessa olevaa edellisen päivän ranneketta vastaan
***Sarjaliput eivät ole henkilökohtaisia. Sarjaliput ovat puistokohtaisia.
0–3-vuotiaat puistoon pääsylipun lunastaneen huoltajan kanssa.

Saatavilla myös kuukausikortteja (lisätiedot ja hinnat kotisivuilta).

Muuta: Mahdollisuus varata oma aika koululuokille, eri lajin seuroille ja joukkueille, päiväkodeille, synttäri- tai polttariporukoille.

Ikäraja:  Ei ikärajaa! Alle 7-vuotiaat pääsevät puistoon vain täysi-ikäisen maksavan huoltajan seurassa. 0-3-vuotiaat lapset pääsevät puistoon veloituksetta maksavan huoltajan kanssa.

Siisteys: WC:t ihan siistit, yleisilme muissa tiloissa kuten aulassa ja kahvilassa siistit. Aulassa rannekkeella lukittavat kaapit.  Kaapit suht pienet ainakin näin talviaikaan. Yleisarvosana 4/5.

Ruokailu: Tilassa Ravintola grilli Robsons, jossa mahdollisuus ostaa burgereita, hotdogeja, ranskalaisia, salaatteja, pasta-annoksia, myös lastenannoksia tilattavissa. Avoinna ti-pe klo 13-19, la-su klo 11-19. Myös kahvilatuotteita saatavilla, kuten kahvia, limua, pientä suolaista ja makeaa. Hinnat aika normi ravintola- ja kahvilahintatasoa.

Muut ruokailupaikat: Lähimmät muut ruokailupaikat löytyvät joko Isosta Omenasta tai Suomenojan Merituuli-kauppakeskuksesta.

Parkkeeraus: SuperParkilla oma tilava parkkihalli, jossa maksuton parkkeeraus.

Aktiviteetit: Freestyle Hallissa ovat skeitti- ja scoottialueet, Air Track -ilmavolttiradat, hyppyrit ja trampoliinit vaahtomuovialtaineen. Game Arenalla otetaan toisista mittaa muun muassa jalkapalloflipperin, koriksen ja baseballin kera. Seikkailualueella voit kiipeillä korkeuksiin, kokeilla vauhdikasta liukumäkeä tai mutkitella polkuautoradalla. Perheen pienimmille löytyy oman kokoiset palloilukokeilut ja vaahtomuoviallas. Puistossa ollaan sukkasillaan tai puhtaissa sisäkengissä. Myynnissä myös SuperPark sukkia, mutta eivät ole pakolliset!

Testikävijöiden kommentit:

Testiryhmä: Kolme 12-vuotiasta poikaa ja yksi vanhempi. Arvosana 4/5.

Positiivisinta/kivointa: Tarjolla paljon erilaisia aktiviteettialueita! Kivoimmat olivat: digitaalinen kiipeilyseinä, autorata, futisflipperi ja kiipeilykummuilla hippaleikit! Vanhemman näkökulmasta oli kiva että alue oli laaja ja ilmava, skeitti- ja skuuttialue oli jopa vähän ulkoratojen oloinen, vaikka oli sisällä! Aikuinen voi olla mukana kaikissa aktiviteeteissä. Paljon hyvää kehonhallintaa ja tasapainoilua vaativia ratoja ym. Tarvittavat välineet löytyivät pisteiltä ja kaikki olivat ehjiä. Muutenkin alue oli siisti ja selkeä, ilmastointi hyvä (ainakin näin talvella).

Kritiikkiä: Vesipisteitä oli vain yksi kahvila/ravintola tilassa. Oli jonoa kun monet kävivät juomassa tai täyttämässä vesipullojaan. Jos enemmän porukkaa, joutuu odottamaan vuoroa trampoliineille pomppimiseen. Puisto on suljettu maanantaisin, vaikka muut vastaavat lähialueen puistot taas ovat auki.

Muuta huomiota: Mahtava paikka järjestää oheistreenejä vaikkapa futisjoukkueelle (joka sinne tulikin vierailumme aikana)! Joukossa oli myös noin 15-16 vuotiaita, lähinnä Freestyle alueella, joten meiniki oli ehkä turhan hurjaa nuoremmille. Ihan pienemmille löytyy kyllä sopivia leikkialuita, mutta eniten tarjontaa yli 10-vuotiaille lapsille.

Tulisitteko uudestaan: Kyllä tulisimme! Ja eiköhän joululoman aikana käydäkin. Kiva paikka purkaa energiaa ja liikkua monipuolisesti jos vaikka ulkoilu ei mahdollista huonon sään takia. Tämän ikäiset kun eivät enää ulkoile säällä kuin säällä.

Kohderyhmä: 1-12 vuotiaat lapset vanhempineen, mutta sopii myös vanhemmille lapsille ja nuorille.

 

Duudsonit Activity Park Espoo

perjantai 21.12.

Avoinna: ma-to 13-20 , pe 13-21, la-su 11-19

Hinnat:

 • Lapsi alle 1v. 0€
 • Lapsi 1v.  10€
 • Lapsi 2–6v.  16€
 • 7–64v. 19€
 • Yli 65v. 0€
 • Eläkeläiset 10€

Puistolippu on voimassa koko päivän.

Muuta: Aikuinen pääsee puistoon veloituksetta maksavan lapsen kanssa. Tämä perhelippuhinnoittelu on perhekohtainen ja vanhempia/huoltajia voi olla yhdessä perheessä samanaikaiseisesti kaksi (2). Myynnissä myös kausikortit ja next time liput (lisätiedot ja hinnat kotisivuilla).

Ikäraja: Ei ikärajaa! Alle 7-vuotiaiden tulee olla aina aikuisen seurassa.

Siisteys: Unisex wc:t olivat todella likaiset, näille arvosana 2/5. Toisella puolella puistoa olivat wc:t naisille ja miehille jotka olivat kohtalaisen siistit, mutta voisi parantaa näidenkin siisteyttä, näille arvosana 3/5. Puistoalueella oli myös jonkin verran roskia ja karkkeja lattialla. Yleisarvosana 3/5.

Muuta: Käytössä rannkkeilla lukittavat säilytyslokerot jotka aika pienet varsinkin talvivarusteille. Aulassa myös naulakko johon voi jättää takit ym. omalla vastuulla. Puistossa oltavat sukkaisilleen tai sisäkengillä. Myynnissä Duudson sukkia hintaan 4€ / sukat. Vesipiste kahvilassa, jossa saa käydä vapaasti juomassa. Oma vesipullo sallittu ottaa mukaan alueelle.

Ruokailu:  Puiston yhteydessä on Ravintola Pirttihirmu. Tarjolla mm. PizzaBuffet joka suht edullinen, sekä muutenkin monipuolinen tarjonta salaatteineen ja tavallisine buffet pöytineen. Aulassa myös kahvila, jossa tarjolla pientä makeaa ja suolaista, kahvia, virvoikkeita, makeisia… Hinnat aika normaalia kahvilatasoa.

Muut ruokailupaikat: Koska puisto sijaitsee Ison Omenan tiloissa, on ruokailu- ja kahvilatarjontaa vaikka kuinka paljon! Osa lapsista näytti käyvän syömässä muualla ja tulivat sitten takaisin puistoon.

Parkkeeraus/saapuminen: Auton saa hyvin parkkiin Ison Omenan parkkihalliin, jossa 2 tuntia maksutonta parkkiaikaa. Huomioitavaa että ruuhka-aikoina, kuten viikonloppuisin, saattaa parkkihalli olla täynnä. Paikalle pääsee kätevästi myös metrolla.

Aktiviteetit: Löytyy laaja Trampoliinialue, Ninjaseikkailurata ja latvoihin kurotteleva Puumaja,Duudsonien kodissa voi tehdä sitä minkä äiti kotona kieltää: pelata sählyä ja korista Keittiössä, potkia palloa Autotallissa, lämätä jääkiekkoa Olohuoneesssa ja pelata curlingia Saunassa. Lisäksi Suojuoksussa voit testata rämpimistaitoja, kiivetä Britneypossun Luolaston päälle kalliolle ja kisata kaverin kanssa Koskihyppelyssä. Perheen pienimmätkin viihtyvät Duudsonit Sirkuksen Minininjaseikkailussa, Maatilalla ja Taaperonurkassa. Latoparkissa ovat skeittaus- ja skuuttiradat.

Testikävijöiden kommentit:

Testiryhmä: Kolme 12-vuotiasta poikaa ja yksi vanhempi. Arvosana 4+/5. Tosin siisteydestä pojat antoivat 3/5.

Positiivisinta/kivointa:  Kaikki oli kivaa, mutta varsinkin se että on niin paljon eri alueita ja aktiviteettejä. Mikään yksittäinen alue ei ollut parempi tai kivoin, niitä oli paljon! Mainittakoon esim. ninjarata, suojuoksu ja kiipeilyputket. Pisteillä oli hyvät opasteet ja vinkit.

Kritiikkiä: Unisex wc:den likaisuus, puistoalueella oli jonkin verran roskia, vaikka ohjeistus on, ettei puistoalueelle saa viedä eväitä tai muuta juomista kuin vesipullon. Silti siellä oli joillakin lapsilla mukana karkkipussit ja limupullot. Ihmetytti myös etteivät kiertelevät ”valvojat” puuttuneet asiaan. Trampoliinialue oli erityisen suosittu ja jotkut olivat todella kauan samalla trampalla, eivätkä kaikki halukkaat aina päässeet pomppimaan kun jotkut olivat ”varanneet” ne itselleen ja aikaa tuntui vievän temppujen ja hyppyjen kuvaaminen kännykällä. Kritiikkiä pojilta tuli myös siitä että kaikilla pisteillä ei ollut tarpeeksi välineitä tai osa välineistä oli rikki.

Muuta: Koska puisto on Isossa Omenassa, voivat vanhemmat jättää lapset leikkimään esim. kauppareissun ajaksi (huom! ikäraja yksin jäämiseen). Suosittu paikka järjestää synttäreitä.

Tulisitteko uudestaan: Kyllä tulisimme! Sen takia että on niin paljon tekemistä (nytkin viihtyivät melkein kolme tuntia!). Tännekin siis joululomalla. Täällä voivat myös aikuiset touhuta lasten kanssa!

Kohderyhmä: 1-12 vuotiaat lapset vanhempineen, mutta sopii myös vanhemmille lapsille. Aktiviteettejä eniten juuri 10-13 vuotiaille.

 

 

 

0 comment
0

You may also like