Home Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily

by Yllapito

Kuntonyrkkeily on erittäin tehokasta ja hauskaa treeniä, jossa käytetään nyrkkeilystä tuttuja tekniikoita ja liikkeitä. Se sopii täydellisesti ihmisille, jotka haluavat kasvattaa peruskuntoa samalla kaloreita polttaen. Saat hyvän kunnon lisäksi itsevarmuutta ja opit samalla käyttämään kehoasi uudella tavalla. Keho muokkautuu ja paino putoaa koordinaation ja kehon motoriikan kehittyessä. Opit myös puolustamaan itseäsi oikeaoppisten ja tehokkaiden lyöntien avulla.
Kuntonyrkkeily sopii kaikille ikään, kokoon, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta.
kuntonyrkkeily
ESIMERKKI KUNTONYRKKEILY-HARJOITUKSESTA:
Tunti alkaa alkuämmitteyllä, jotta koko keho olisi sopivassa vireystilassa treenejä varten. Alkulämmittelyssä käydään läpi verenkiertoa edistäviä rotaatioliikkeitä ja liikelaajuutta lisääviä liikkeitä.
Alkulämmittelyn jälkeen on pariharjoittelun aika, joka tuo iloa treeneihin. Hapenotto ja peruskunto vahvistuu huomaamattasi, kun käyt parisi kanssa liikkeitä läpi. Säkkiharjoittelu on myös tärkeä osa treeniä, koska säkki kestää iskut joihin voit purkaa arjen harmit. Säkkiharjoittelua tehostetaan ohjaajan johtamilla sarjoilla, joila vahvistetaan kestävyyttä, nopeutta ja voimaa.
Kuntonyrkkeilyn yksi tärkeä teema on cardio-harjoitukset. Cardio-harjoitus tähtää yhtäjaksoiseen liikkeeseen koko treenin läpi ja sen pääpaino on vahvan peruskunnon rakentaminen ja kaloreiden poltto.
Loppuun kuuluu vielä tehotreeni, jonka ideana on lyödä mahdollisimman monta kertaa tietyssä ajassa joko säkkiin tain muuhun apuvälineeseen. Aivan lopuksi tietysti vielä venyttelyt, jotta lihaksisto saa aikaa toipua.
kuntonyrkkeily2
ERILAINEN KUNTONYRKKEILY
Kuntonyrkkeily on siitä hauskaa, että tunnin teema saattaa vaihdella. Mukaan saatetaan ottaa esimerkiksi hyppynaru tai harrastaa keppijumppaa. Monesti mukana on erilaiset kuntopiirit ja tarkennetut lihaskuntotreenit, joilla kohdistetaan harjoitus tietylle kropan alueelle (vatsat, selät, niska, etu- ja takareidet, hartiat, kädet jne.). Kuntonyrkkeily onkin erittäin monipuolinen treenimuoto, jossa  yhdistyy hauskanpito ja kuntoilu.