Home Haastattelut Lavalla Ville Erola – Hunks-esiintyjä ja Personal Trainer

Lavalla Ville Erola – Hunks-esiintyjä ja Personal Trainer

by Yllapito

Scandinavian Hunkseissa esiintyvä liikunnanohjaaja ja yrittäjä Ville Erola omaa pitkän linjan urheilutaustan. Ensimmäisen juoksukisansa mies voitti jo 1-vuoden ikäisenä ja urheilutausta huipentui lopulta Lahdessa jalkapallossa, missä hän voitti SM-hopeaa A-juniorina. Nykyisin Ville toimii liikunta-alalla yksityisyrittäjänä.

ville erolaTuttu näky – pirteä ja aina iloinen Ville hymyilemässä

Kovaa treenaamista

Heinolasta maailmalle ponnistanut 29-vuotias Ville on tottunut treenaamaan kovaa. Treenitaustat mies hioi alulle jo lapsena valmistautuessaan eri juoksu- ja yleisurheilukisoihin. Jalkapallo toi treenaamiseen ammattimaisuutta ja kun palloura vaihtui kuntosaliharjoitteluun Vierumäellä Suomen Urheiluopistossa, oli tie liikunnan yksityisyrittäjyyteen avattu.
Koulu toi mukanaan kuntosaliharjoittelun ja antoi kipinän ryhmäliikuntatuntien pitämiseen,” Ville muistelee. Vierumäellä mies kävikin ryhmäliikunnan kursseja ja aloitti tanssiharrastuksen.
Ville tietää, ettei liikunta-ala tunne oikoteitä vaan alalla menestyäkseen on oltava valmis treenaamaan kovaa ja monipuolisesti. Pelkkä treenaaminen ei kuitenkaan riitä: ”Itse pidän todella tärkeänä hyvää koulutusta sekä lajituntemusta/osaamista. Se tuo valtavasti monipuolisuutta ja näkemystä työhön erilaisten ihmisten kanssa.

Ville Erola nunchaHunkseissa esiintyjillä tulee olla kunto kohdillaan!

Yksityisyrittäjyys

Ville valmistui Vierumäeltä liikunnanohjaajaksi vuonna 2008. Valmistuttuaan mies aloitti omaohjaajana itäkeskuksen Finnbodylla. Puolentoista vuoden jälkeen aika oli kypsä ottaa ohjakset omiin käsiin ja Ville perustikin oman yrityksen.
Ville muistelee yrityksensä alkuaikoja: ”Aloin vetämään zumbaa ja muita tunteja yrityksille pitkin pääkaupunkiseutua sekä kesäisin polttariporukoille.” Tällä hetkellä mies pyörittää toimintaansa Personal Trainerina pääosin Helsingissä Töölö Gymillä: ”Töölö Gym on paikkana timantti. Iso sali keskeisellä paikalla Helsingin keskustassa. Paikalla on pitkä historia ja hyvä maine.”

töölögym saliNäkymää Villen kotisalilta Töölö Gymiltä

Yrittäjyydessä miestä kiehtoo toiminnan monipuolisuus ja helppous: ”Voin tehdä hommia keikkaluontoisesti ympäriinsä ja kirjoittaa laskun palveluistani. Yksinkertaista ja helppoa, kunhan vain on hyvä ja selkeä kirjanpitäjä, jonka kanssa homma toimii.” Työssä Villeä motivoivat myös hyvä työympäristö ja se, että voi tehdä töitä omalla aikataululla.
Miehen tavoitteena on kasvattaa PT-puolen asiakaskuntaansa sen verran, että voisi palkata itselleen muutaman hyvän työntekijän.
Ville antaa vinkkejä alalle pyrkijöille: ”Hyvä laaja koulutus esim. juuri ammattikorkeakoulupohjainen liikunnanohjaajakoulutus. Se antaa hyvät valmiudet itse työhön sekä yrittäjyyteen.” Liikunta-ala on kuitenkin niin mukaansa tempaava kokonaisuus, että Ville haluaa kaikki liikunnan tielle: ”Kannustan kuitenkin kaikkia aidosti liikunnasta ja valmentamisesta kiinnostuneita.”

Palkintona tulokset

PT-valmentajana toimimisessa Villeä kiehtoo erityisesti erilaiset ihmiset, heidän valmentaminen sekä valmennuksessa saavutetut tulokset: ”On upeaa, kun saan sytytettyä ja tartutettua asiakkaaseen liikunnan ja terveellisen elämän kipinän jopa pysyvästi.
Tulokset eivät kuitenkaan tule itsestään, vaan niiden eteen on tehtävä töitä. Sama pätee myös Villeen, jonka to-learn-more -listalta löytyy useita asioita: ”Haluan monipuolistaa tietouttani ravintopuolella. Haluan saada myös kokemusta kehonrakennuskilpailuun osallistuvan treenauttamisesta. Aion lukea ravintoon liittyvää kirjallisuutta.”

PT-puolella parasta on asiakkaiden kanssa saavutetut tulokset ja heiltä saatu palaute: ”Tällä hetkellä minulla on asiakas, jolta ollaan saatu jo 40kg pois ja syksyllä menee 60kg rikki.” Suuren elämäntapamuutoksen jälki palkitsee sekä asiakasta että Villeä: ”Voitte vain kuvitella miten ihminen muuttuu henkisesti ja fyysisesti. Siinä yksi kohokohta myös minulle.
Hunkseissa esiintymisen kohokohtina Ville pitää esiintymistä tuhatpäisille yleisöille ja heiltä saatua positiivista palautetta.

Ville Erola HunksVille (oikea alareuna) ja Scandinavian Hunks porukkaa

Omista tulevaisuuden visioistaan Ville mainitsee oman PT-puolen kasvattamisen (sekä asiakkaat että työntekijät) sekä Hunkseissa esiintymisen ja tanssimisen.
Liikunta-alan tulevaisuus Suomessa näyttää hyvältä: ”Ihmiset liikkuvat ja haluavat parempaan kuntoon.” Toisaalta, Suomen kansan kuntokäyrä kokonaisuudessaan on ollut viime aikoina laskussa. Laskevat kuntokäyrät eivät saa Villeä luovuttamaan, vaan päinvastoin: ”Taistelu jatkuu ja minulla ainakin pitäisi riittää töitä.
Ville kannustaa kaikkia liikkumaan ja lähettää lopputerveiset: ”Hyvällä fiiliksellä tehdään ja ihmisille esiinnytään.”
Villen omat sivut löytyvät täältä: Ville Erola – Personal Trainer

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment