Home Haastattelut Lavalla Mika Kankainen

Lavalla Mika Kankainen

by Yllapito

Kymmen vuotta ohjaajana toiminut Oululainen Mika Kankainen aloitti ohjaamisen BodyCombatilla vuonna 2003, jonka jälkeen hän löysi vuonna 2005 spinningin ja BodyPumpin. Nykyään löydät Mikan ohjaamassa myös kahvakuulaa, CXWORXiä, GRITiä, venyttely-tunteja, SpinPumpia ja TRXää.
Mika Kankainen pose

Velmu Oululainen koettaa näyttää vakavalta!

BodyCombattiin ohjaaminen siirtyminen tapahtui luonnollisesti kun miehen taustoista löytyvät kamppailulajiharrastukset ja kilpaileminen aina pienestä pojasta lähtien.
LesMillsin kouluttajaksi Mika suuntasi vuonna 2011 ja häntä nähdään nykyään Suomen lisäksi myös muissakin maissa pitämässä perus- ja jatkokoulutuksia. Kova treeni ja ahkera työskentely palkittiin kun hän sai syksyllä kutsun vetämään Tukholman Nike Blastin lavalle BodyCombattia ja GRITtiä.
Mika Kankainen Kung-Fu

Mika näyttää Kung-Fu-taitoja Oulun 3-tunnin CombatMaratoonissa (Kuva Martu Väisänen)

Ohjaajana Mika haluaa jatkuvasti kehittää itseään ”niin pitkälle kuin se on mahdollista” ja uutisen jälkeen treenaaminen muuttui entistäkin kovemmaksi ja monipuolisemmaksi. Lisäksi mukaan tuli CrosFit-tyylistä treeniä ja nyrkkeilysäkki alkoi saada entistä enemmän kyytiä. Ohjauspuolella hän panosti skriptaukseen (eli ns. omien ohjeiden ja sanomisten ideoimiseen etukäteen) ja siihen että ohjaus olisi mahdollisimman sujuvaa ja monipuolista.

Kysyimme Mikalta jännittikö häntä ennen tapahtumaa: ”Ei oikeastaan jännittänyt paljoakaan, pieniä perhosia oli vatsassa. 😉 En tapaa hirveenä jännittää ikinä mitään.” kommentoi rento Oululainen.
Mutta eihän tämä tosiaan ollut ensimmäinen kerta kun yleisö on saanut nauttia Mikan ammattitaidosta, koska onhan hänet nähty Tukholmassa SuperSaturday:n lavalla 2012 ja Nike Blastissä Suomessa ohjaamassa BodyCombattia.
mika kankainen super saturday 2012

Mika lavalla Super Saturday 2012-tapahtumassa

Kysyimme myös fiiliksistä lavalla: ”Fiilis lavalla oli sanoinkuvaamattoman hieno! Se oli samaan aikaan epätodellinen ja toisaalta hyvin ”in the moment”, eli olin täysillä hetkessä. Tunne siitä, kun puitteet ovat viimeisen päälle mahtavat, porukka tekee täysillä mukana ja saa olla lavalla hienojen ohjaajien kanssa, on mieletön!”
Ohjaamisessa kehittymiseen Mika tekee jatkuvasti töitä: ”Teen paljon itsereflektiota tunneistani, mikä meni hyvin, mikä päin persettä ja mietin kuinka voisin aina saada parhaan mahdollisen itsestäni esille, teen paljon työtä keksiäkseni erilaisia tapoja sanoa asioita sekä syventää asiakkaille sitä, miksi kannattaisi tehdä esim. BodyCombattia. Sen lisäks toki kehitän itteäni fyysisesti koko ajan vahvemmaksi, nopeammaksi ja liikkuvammaksi :)”
IMG_4466

Mika lentää Nike Blastin lavalla

 Nyt kun Blastistä on selvitty niin seuraavaksi nokka suuntaa kohti Romaniaa jossa luvassa on ohjaamista Conventionissa ja GRIT-peruskoulutuksen pitämistä.
Mika kertoo unelmoimansa siitä, että hänestä tulisi hyvin pidetty ja tunnettu kouluttaja pohjoismaissa. Toisena unelmana olisi esiintyminen jollain Les Millisin DVD:llä tulevaisuudessa. Ja varmasti me vielä Mika siellä nähdäänkin!
BodyCombat 55 video – Nike Blast 2013:

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment