Home Haastattelut Lavalla: Kira Tiivola

Lavalla: Kira Tiivola

by Yllapito
Lavalla: Kira Tiivola

Uusien Les Mills -ohjelmien lanseerauksissa on usein villi meno. Kuvassa Riitta Sallinen ja Kipa.

Kira ”Kipa” Tiivola, 27, suorastaan pursuu energiaa ja hyvää tuulta. Tunnilla vaikutelma ei rikkoudu: Kira jaksaa väsymättä kannustaa ja jakaa energiaa. Hyvää fiilista pidetään yllä heittämällä väliin ”läppää” tai vetämällä vaikka ilmakitarasoolot. Käheä nauru raikaa mikistä saliin vähän väliä. Kira, mistä tuo kaikki energia oikein tulee? ”LÄÄKITYS! Terkut psykiatrilleni!! 🙂 Ei vaiskaan. Energia on sisälähtöistä, ja harvemmin osaan tarkalleen sanoa yksittäistä tekijää sille. Ehkä se lähtee eniten siitä, että itse on niin onnellisessa asemassa, kun voi ja saa tehdä sitä mistä tykkää. Ohjaaminen on ihanaa ja asiakkaat ovat ihkumuhkuja.”

Helsingistä kotoisin oleva Kira aloitti ohjaajanuransa sattumalta, kun Tampereen GoGon toimitusjohtaja rekrytoi Kiran punttisalilta ohjaajalavalle. Eturivissä BODYSTEP-tunnilla hyppineen Kiran tekniikka oli kuulemma niin hyvässä kuosissa, että sitä kelpaisi esitellä muillekin. Koska esiintyminen ja jumppatuntien suunnittelu oli kiinnostanut Kiraa pienestä pitäen, oli lavan kutsuun vastattava isosti: ”Kyllä!” Sittemmin ohjaaminen on vienyt Kiran täysin mukanaan. Nykyään tuntirepertuaariin kuuluvat lähinnä Les Millssin tunnit BODY STEP, jolla Kira aloitti ohjaamisen, BODY ATTACK ja BODY COMBAT sekä freestyle spinningit. Mieluiten Kira ohjaakin juuri ”hiksatunteja”. ”Tykkään monipuolisesta koko kehoa haastavasta treenistä. Toiminnalliset ja selkeästi jotain tiettyä ominaisuutta kehittävät treenit ovat mieleeni. Jos katsoo lajirepertuaariani, niin huomaa sieltä uupuvan pitkälti Body&Mind-tyyppiset tunnit. Tämä johtuu usein siitä, että niissä ohjaajana en ole niissä vahvimmillani, sillä joutuisinjarruttelemaan energiaani ja olemustani paljon. Silti kyseisiä tunteja on tärkeää löytyä jokaisen jumpparin lukujärjestyksestä!”

Combattia on tullut vedettyä, tsekkaa Kipan hauis!

”Parasta ohjaamisessa on katsoa lavalta tai salin edestä, kun niin moni ihminen tekee yhtäaikaisesti samaa liikettä. En kylästy siihen näkyyn koskaan! Vielä parempi on silloin, kun usealla jumppaajalla on hymy kasvoilla ja joku joskus innostuu huutamaan. KHIAAH! Lisää sitä! Lisäksi ohjatessa on ihanaa jakaa tietoa. Mistä kohtaa kroppaa jokin liike lähtee, mikä on liikkeen tarkoitus, missä pitäisi tuntua jne. Tulee tunne, että opastaa jumppaajia turvalliseen ja tehokkaaseen treeniin.” Kira pyrkii käymään mahdollisuuksien mukaan myös muiden ohjaajien tunneilla hakemassa vinkkejä omaan ohjaamiseen. ”Välillä on ihana olla itse hiljaa ja vain nauttia liikkeestä!”

Päivisin (ja joskus vähän iltaisin ja öisinkin) Kira pyörittää omaa firmaansa, Beneficiaa. ”Teen liikunta- ja ravintokonsultaatiota sekä kehonkoostumusmittausta. Suurin osa ajasta menee LPG Lipomassage-hoidoissa. LPG-hoidoilla on mahdollista vaikuttaa paikalliseen rasvakudokseen ja vähentää keon nesteitä ja turvotusta. Ajatus LPG-hoitoihinon lähtenyt puhtaasti liikunnan puolelta, esimerkiksi: tiedätkö miksi monella (paljonkin) liikuvalla ja terveellisesti syövällä (usein nais)henkilöllä on SILTI kaikesta huolimatta (näkyvää) selluliittia tai rasvakudosta? Minä tiedän. 😉 Opastan asiakkaitani hoidon ohella juuri heille sopivan liikunnan ja ravinnon suhteen. Kehonkoostumusmittaukset ovat omiaan tulosten seurannassa.” Vapaapäiviä ei juuri pääse kertymään, mutta ”vierivä kivi ei sammaloidu”!

Välillä voi herkutella ja syödä ”pari” pitsaa…

Ohjaajana on tärkeää muistaa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Miten Kira sinä pidät itsesi terveenä? ”Yleispositiivisella poreella pääsee pitkälle. Sitä on turha murehtia asioita, joihin ei voi vaikuttaa ja toisaalta turha valittaa asioista, joille voi tehdä jotain. Tämän lisäksi on hyvä tasapainottaa työ, liikunta, ruokailu ja uni – kaikkea ei kannata eikä voi tehdä kerralla. Ihmiset, tehkää sitä mistä tykkäätte – olette sen ansainneet! Huolehtikaa itsestänne niin sisäisesti kuin ulkoisestikin ja auttakaa kaveria tarvittaessa. Kun Sinä voit hyvin se näkyy ja kuuluu. Terveyttä ja treeni-iloa kaikille!!”
Nautinto ja terveys voivat kulkea käsi kädessä

6 comments
0

You may also like

6 comments

elsa marraskuu 27, 2010 - 10:00 am

Ihanaa, kun tälläisiä ohjaajia on olemassa!!!!!!!!!!!!!!!!!

maya marraskuu 27, 2010 - 6:36 pm

Kiran tunneille on aina ihana mennä kun tietää, että vaikka on ollut itellä huono päivä ni tunnilla tulee aina hyvälle tuulelle! 🙂

maria marraskuu 27, 2010 - 9:03 pm

KIITOS PALJON!
Kira on niin mahtava.
Olen vahvasti sitä mieltä että esportissa on parhaat ohjaajat, esim. Erika on myös niin symppis että tunneilla jaksaa antaa kaikkensa vaikka kuina väsyttäisi.

Kukkis joulukuu 9, 2010 - 5:26 pm

Kävin Kiran tunneilla Tampereella ja Kiran huippuenergistä ohjausta ja räkäisenkäheetä naurua on jäänyt ikävä. Kira, etkö voisi muuttaa takaisin Manseen?

Sini joulukuu 13, 2010 - 3:38 am

Kira on niin ihana! Vaihdoin Esportilta pois pari kuukautta sitten ja on pakko myöntää, että on ollut ikävä. Ei ole löytynyt uudelta salilta lähellekkään samaan yltävää ohjaajaa… Kira sai mut aina antamaan itsestäni 110%!
Oma suosikkituntini on ehdottomasti BodyCombat, siellä sitä vasta Kiran johdalla tykitetäänkin 🙂

Hanne tammikuu 31, 2011 - 10:48 am

”Ihmiset, tehkää sitä mistä tykkäätte – olette sen ansainneet!” Ah, niin oikein oivallettu! 😛

Leave a Comment