Home Haastattelut Lavalla Hanna Saario

Lavalla Hanna Saario

by Yllapito

Hanna Saario on 32-vuotias liikunta-alan yrittäjä, parhaimpana kilpailusaavutuksena hänellä on vuodelta 2012 PM-kilpailujen voitto Body Fitnessissä, sekä myös Overall sarjan voitto samoissa kilpailuissa. Perniössä asuva Hanna on koulutukseltaan fysioterapeutti ja Personal Trainer (PT). Hannalle elämän tärkeimmät asiat ovat perhe, terveys ja terveelliset elämäntavat sekä motivoiva työ.

Hanna Saario Body Fitness 3Hanna Saario Body Fitness SM1, PM1 + Overall 1 2012 (Kuva Mike Sirén – www.pakkotoisto.com)

Fitness-kisaajasta Personal Traineriksi

Pienenä tyttönä Hanna harrasti yleisurheilua. Lukioaikoina hän aloitti jalkapallon siirtyen myöhemmin viheriöltä enemmän kuntosaliharjoittelun pariin.
Varsinaisen lihaskuntoharjoittelun Hanna aloitti vuonna 2007: ”Olin aloittanut fysioterapeutin opinnot ja päätin osallistua fitnessmallikisaan. Vuonna 2010 aloin harjoittelemaan vielä vähän tavoitteellisemmin ja päätin osallistua Body Fitness tulokas –kisaan, jonka voitinkin vuonna 2011. Myöhemmin olen voittanut lajista sm- ja pm –mitaleja.”
Syksyyn 2012 saakka Hanna työskenteli terveyskeskuksessa fysioterapeuttina. Hän oli aloittanut jonkin verran aiemmin kuntosaliohjaajana ja pienimuotoisen valmennustoiminnan tarjoamisen: ”Otin muutaman asiakkaan, mutta pian heitä olikin enemmän. Samalla kouluttauduin virallisesti Personal Traineriksi ja aloin miettiä, olisiko fiksua siirtyä PT-hommiin kokonaan.”
Hanna aloitti täyspäiväisenä yrittäjänä vuoden 2012 syksyllä. Yrittäjän hommissa Hanna tekee selkeästi eniten PT:n hommia. Lisäksi hän tekee kahvakuulaohjauksia sekä vetää erilaisia elämäntaparyhmiä: ”Elämäntaparyhmissä opastan ihmisiä terveellisiin valintoihin, ohjaan kuntosalilla, liikutan porukkaa eri tavoin jne. Tavoitteena ryhmissä on, että hyvät valinnat jäävät osaksi elämää, uusi ajattelutapa saa valtaa ja elämäntavat oikeasti muuttuvat.”

hanna saario kahvakuulaHanna ohjaamassa kahvakuulatuntia

PT:n hommissa Hanna kiehtoo vapaus ja vaikuttamismahdollisuus: ”Saan itse suunnitella jutut ja ryhmien sisällöt. Saan motivoida ihmisiä ja pidän siitä, kun omalla työllä on niin iso merkitys toiselle. Täällä kotipaikallani Perniössä on aika monen ihmisen elämäntavat muuttuneet parempaan päin pysyvästi, se on hienoa.”

Tsemppis tarjoaa tsemppiä

Hannan yrityksen nimi on Tsemppis. Hanna kertoo yrityksestään: ”Tsemppis on siis yritykseni ja se tarjoaa elämäntapaohjausta, kuntosali- ja fitnessvalmennusta, ravinto-ohjausta sekä kahvakuulatunteja Salon seudulla.”
Hanna ei säästä energiaa PT:n hommissa: ”Mä tsemppaan asiakkaita, hengitän niskaan, vaadin tarvittaessa, mutta myös olen läsnä – halaan ja kehun kun on sen aika.”
Fysioterapeuttina ja PT:nä Hanna tietää, ettei pelkkä tsemppi riitä; tarvitaan myös tietotaitoa: ”Haluan kehittyä kaikessa mitä teen. Tällä hetkellä kouluttaudun lisää ravintopuolella ja lähitulevaisuudessa aloitan lisäopintojen suorittamisen fysioterapiassa.”
Yrittäjän ominaisuudessa Hanna on myös ollut mukana useissa projekteissa: ”Järjestin ystäväni kanssa toukokuussa Hyvinvoiva Salo -messut, joiden tiimoilta Salossa tullaan tekemään yhteistyötä eri hyvinvointialojen toimijoiden kanssa. Teen yhteistyötä Salon Gym & Fitness Centerin kanssa ja siellä järjestän mm. Nora Vuorion kanssa erilaisia fitness-kisoihin liittyviä valmennuksia.”

Hanna Saario Body Fitness off-seasonHanna ”off-seasonilla”

Liikunta-alan tulevaisuus

Hannan mukaan liikunta-alan tulevaisuus näyttää lupaavalta: ”Alalla työskentelevien määrä lisääntyy koko ajan. Tiedon määrä kasvaa ja samalla alalle tulee uusia suuntauksia ja ”buumeja.”
Tietotaidon lisääntyessä myös koulutusmahdollisuuksia tulee lisää. Hanna patisteleekin kaikkia alalle töihin haluavia kouluttautumaan kunnolla: ”Ole nöyrä, ja kehitä itseäsi jatkuvasti. opi, että näkökulmia on lähes niin monia kuin on tekijöitäkin. Koko ajan on opiskeltava ja kehitettävä itseään jotta pysyy ajan hermolla ja samalla omat näkemykset joko vahvistuvat tai niitä voi horjuttaa ja saada uusia näkökulmia.”

Body fitness – luonnollinen valinta

Body fitness (BF) oli pitkän kuntosalitaustan omaavalle Hannalle luonnollinen valinta heti alkuun: ”Lajissa on tarpeeksi haastetta lihaksien hankkimisessa ja siinä on myös naisellinen puoli edustettuna hyvin kun siellä korkokengissä ja bikineissä esitellään fysiikkaa.”

Hanna Saario Body Fitness 2Hanna Fastin Angels-mainoksessa

Lajin rauhallisuus sopii Hannalle: ”BF:ssä ei ole vaativaa koreografiaosuutta, joten tämä rauhallisempi laji sopii mulle oikein hyvin.… Lisäksi mulla on rakenne sopiva BF-lajiin ja se motivoi edelleen.”
Ihmisten motivaation syttymisestä itsekin innostuva Hanna pyrkii kehittämään heikkouksiaan jatkuvasti: ”Tällä hetkellä koitan itse saada mm. selkään lihaspaksuutta”. Hanna lähettääkin vielä Ryhmaliikunta.fi lukijoille seuraavat terveiset: ”Heikkouksien kehittämisessä on tämän homman suola ja treenin yksi tarkoitus!”
Ryhmaliikunta.fi toivottaa Hannalle tsemppiä yrittäjyyteen ja mahdollisiin tuleviin kilpailuihin!

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment