Home Blogi Workout ja working out

Workout ja working out

by Jarno Harkonen

Nyt on vähän aikaa jäähdytelty huikean viikonlopun jäljiltä Helsinki Workoutissa Kaapelitehtaalla. Olin itse paikalla vetämässä toiminnallisen harjoittelun tunteja Trainer4Youn kouluttajan ja ”toiminnallisen harjoittelun erikoismiehen” Mikko Paunosen kanssa ja Bootcamp tuntia Mikon ja Guilherme Reisin kanssa.
Mikko on mm. kirjoittanut kaksi kirjaa toiminnalliseen harjoitteluun liittyen ja on aivan huikea kouluttaja ja ohjaaja, ”Brassi-vahvistuksemme” Guilherme on entinen kilpaurheilija Triathlonista ja uinnista ja nykyisin mies ohjaa lähes kaikkia LesMills lajeja ja myös monia freestyle-tunteja.
Viikonlopun ensimmäinen tuntimme oli Mikon vetovastuulla ollut ReBootYourCore, jossa päästiin varmasti monelle aivan uudenlaiseen ajatteluun keskivartalon harjoittelussa. Harjoituksissa keskityttiin kehon toiminnallisiin ketjuihin ja keskivartalon hallintaan myös liikkeessä (esim. Lizard-crawlit). Itse olin tunnilla avustamassa ja tsemppaamassa harjoittelijoita:

rebootReBootYourCore käynnissä

Seuraavaksi ohjelmassa oli omalla vetovastuullani ollut Fight’N’Func-tunti joka veti mukavasti tuvan täyteen – mukana oli 150 osallistujaa. Moni varmasti ihmetteli tunnin alussa ihmetteli mitä siellä tehtäisiin ja tarjolla ei ollutkaan lyöntejä ja potkuja, vaan harjoituksia joilla eri kamppailulajien harjoittelijat harjoittavat kehonsa toiminnallisuutta ja vahvistavat mm. lantion alueen lihaksia ja liikkuvuutta. Lisäksi teimme otteluiden eriä simuloiden patteriharjoituksia, joissa mukana oli taas elementtejä kamppailulajeista (esim.  hyppy Sprawliin). Lopun pientä ”Sit-out”-haastetta unohtamatta 😉
Kolmantena tuntina vedettiin kimpassa Mikon ja Guin kanssa ensimmäinen Bootcamp-tunti. Alussa tuli ehkä pientä sähellystä kolmesta ohjaajasta, DJ:n pienen musiikkisäädön takia ja minun sekoillessa ajanottajana.. mutta toivottavasti tunnista jäi porukalle myös hyvä fiilis. Tällä tunnilla mentiin kovaa ja tehtiin erityyppisiä mm. Crossfitistä tuttuja harjoitusmetodeja. Ensin vedettiin läpi patteriharjoitustyylisesti Mikon opastuksella 3 minuutin eriä, tämän jälkeen Gui opasti viiden minuttin AMRAP-harjoitukseen (As many rounds as possible) ja lopuksi itse kuritin porukkaa Tabata-intervallilla.

IMG_1181Iloiset ohjaajat Bootcamp-tunnin jälkeen

Tämän jälkeen ohjelmassa oli Mikon pitämä luento toiminnallisesta harjoittelusta ja viikonlopun viimeiset tunnit. Mikon kanssa pidimme Functionality-tuntia ja Gui jatkoi Bootcampin hengessä. Funcionality-tunnilla tehtiin mm. liikkuvia pariharjoituksia kepillä, nivelten vahvistamisia, out-of-alignment harjoituksia ja vartaloa haastavia liikkuvia harjoitteita (näistä esimerkkejä tulossa myöhemmin blogiini – sanoilla harjoituksia on vaikea kuvailla 😉 ). Kehoa kuitenkin haastettiin liikkumaan moniulotteisesti ja sulavasti.
Oma fiilis viikonlopusta oli uskomattoman huikea! Tunteja oli aivan mahtava fiilis pitää, mukana olijat tekivät hienoa työtä ja saimme tuntien jälkeen paljon hyvää palautetta. Olitko itse mukana tunneilla, jos olit niin voit heittää palautetta tulemaan tänne blogiin tai vaikkapa suoraan maililla jarno@ryhmaliikunta.fi – kaikki palaute on tervetullutta, myös huono.. koska siitä aina kehitytään 😉

Blogeja ja musiikkia

Päätin nyt myös aloittaa tiuhempaa tahtia päivittyvän oman treeniblogini foorumin puolelle ja se löytyy täältä: Jarno treeniblogi
Tuonne blogiin on myös idea laitella harjoituksia ja videoita jutuista joita teimme Helsinki Workoutin tunneilla, käykää seuraamassa ja heittäkää kommentteja ja kysymyksiä tulemaan!
Sain myös lopulta päivitettyä viimeiset jutut Uuden Seelannin reissublogiini (mm. lupaamani BodyCombat 58 arvostelun) ja se löytyy täältä: Jarno reissublogi
Lupasin myös laittaa soittolistaa tulemaan Fight’nFunc-tunnilta, joten tässä sitä saa:
Fight’N’Func playlist Spotifyssä
FightNfunc musiikki
 
 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment