Home BlogiVierailevat blogaajat Sofia Kilpikivi – Toinen koulutuspäivä

Sofia Kilpikivi – Toinen koulutuspäivä

by Yllapito
Sofia Kilpikivi – Toinen koulutuspäivä

Ryhmaliikunta.fi järjesti yhteistyössä Trainer4You:n kanssa kilpailun ”Haluatko Personal traineriksi?”, jonka voittajaksi päätyivät Marko Merikukka ja Sofia Kilpikivi. Seuraamme heidän koulutus-matkaansa sivustollamme. Tässä Sofian neljäs kirjoitus (lue myös osa 1, osa 2 ja osa 3).

Toinen koulutuspäivä

Aamu Keilaniemessä oli aurinkoinen, mutta siirtyminen sisälle luentojen pariin oli silti houkutteleva vaihtoehto. Tänään olisi vuorossa katsauksia niin liikkuvuusharjoitteluun, sykeohjattuun harjoitteluun kuin ravitsemukseenkin.
Aluksi perehdyimme kestävyysliikuntaan, joka on oma suosikkini ja siten luennon sisältö oli aika tuttua juttua. Sykealueisiin tutustumisen ja omien laskennallisten arvojen selvittämisen jälkeen oli vuorossa itse harjoitus. Flunssani sekä jalassa olevan rasitusvammani takia en suunnannut juoksulenkille rantaan vaan kuntopyörän pariin salille. Se hieman harmitti, sillä reippailu auringonpaisteessa olisi kyllä ollut mieluisampaa…
Meitä jäi muutama joko äskettäin sairastellut tai vammasta toipuva sisälle treenaamaan, ja meidän tehtävämme oli eri sykealueiden testailun sijaan pysytellä koko ajan peruskestävyystreenin puolella. Ulos suunnanneet tutustuivat sykemittarin avulla siihen, miltä tuntui treenaaminen peruskestävyys-, vauhtikestävyys- ja maksimikestävyysalueilla. Tämä testi täytyy ehdottomasti itse toistaa sitten kun olen täysin terve!

Venyttelystä ryhmätyöhön

Treenin jälkeen vuorossa olivat palauttavat venytykset, joissa tutustumme paitsi siihen, millaisia venytyksiä millekin alueelle tehdä, myös mahdollisuuksiin muokata liikettä eri tarpeet tai rajoitteet, kuten mahdolliset kiputilat, huomioon ottaen.
Treenin päälle oli vuorossa ruokatauko, ja sitten siirryttiinkin vielä viimeisten luentojen pariin. Loppupäivästä käsittelimme liikkujan ravitsemuksen perusteita – jälleen varsinaisen luennoimisen sijaan kouluttajan vetämänä mutta keskustelevaan tapaan. Tiivis luennointi keskeytyi muun muassa kahteen onnittelulaulun laulamiseen, toinen puhelimen välityksellä ja toinen yhdelle koulutuksen osallistujista. Vakavaa meno ei siis todellakaan ollut vaikka asiaa puhuttiinkin!

Loppukoe

Koulutuksen ”loppukokeena” oli ryhmätyö, jossa tehtiin pieni esitelmä annetusta aiheesta. Minun ryhmässäni pohdimme sitä, mikä mahdollistaa tuloksellisen harjoittelun ja mitkä lainalaisuudet siinä pätevät. Tiellä tuloksiin täytyy ottaa yllättävän monta asiaa huomioon!
Viimeiseksi kerrottiin vielä koulutuksen etenemisestä. Seuraavana olisi vuorossa Kuntosalivalmentajan koulutus, jonka jälkeen seuraavat personal trainer -opinnot. Ja sen jälkeen ovatkin mahdollisuudet avoinna: Kuulemma Trainer4Youn nykyinen toimitusjohtaja on tullut taloon personal trainer -koulutusputken kautta!

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment