Home BlogiVierailevat blogaajat Sofia Kilpikivi – Matkalla hyvinvointivalmentajaksi

Sofia Kilpikivi – Matkalla hyvinvointivalmentajaksi

by Yllapito
Sofia Kilpikivi – Matkalla hyvinvointivalmentajaksi

Ryhmaliikunta.fi järjesti yhteistyössä Trainer4You:n kanssa kilpailun ”Haluatko Personal traineriksi?”, jonka voittajaksi päätyivät Marko Merikukka ja Sofia Kilpikivi. Seuraamme heidän koulutus-matkaansa sivustollamme. Tässä Sofian kolmas kirjoitus (ensimmäinen löytyy täältä ja toinen täältä):

Ensimmäinen koulutuspäivä

Oletko tulossa Hyvinvointivalmentaja-koulutukseen?, kysyi nainen heti kun kerkesin vähän kääntelemään päätä Keilaranta 6 -rakennuksen aulassa. Oletko tulossa koulutukseen?, kutsuttiin ovensuusta kun jäin ottamaan kyltistä kuvaa ladattavaksi Instagramiin (pitihän tästä nyt hehkuttaa kaikille!).
Eksymään ei siis mitenkään päässyt, ja sisällä luokassa ystävällinen vastaanotto jatkui. Kättelin useamman ihmisen, sain esittelyn keittiötiloihin ja vastasin useampaan kysymykseen siitä, tulinko autolla. Kouluttajat pitivät kovasti huolta siitä, ettei kukaan vaan saisi parkkisakkoja!
Innostuneen tervetuloseremonian jälkeen etsin itselleni paikan salista. Nopean kanssaopiskelijoiden vilkuilun jälkeen huomasin, että en ole ainakaan vanhin, mutta en toki nuorinkaan.
Esittelyissä selvisi, että ikäjakauma oli lukiolaisesta keski-iän puolelle ja koulutustaustoja löytyi lähi- ja sairaanhoitajasta dippainssiin ja maisteriin sekä kaikkea siltä väliltä. Kukaan ei ainakaan myöntänyt olevansa huippu-urheilija, mutta jotkut olivat esimerkiksi juosseet lähemmäs 30 maratonia. Aika iso osa tuntui olevan joko pienten tai hieman isompien lasten äitejä, jotka toimistotöihin kyllästyneinä olivat etsimässä uutta suuntaa uralleen.
Alkuun kouluttajat esittelivät itsensä ja koulutuksen sisällön. Meistä vastaisi tämän Hyvinvointivalmentaja-koulutuksen ajan Liina Sievers. Esittelyjen jälkeen oli vuorossa luentomuotoista opetusta ja päivän päätteeksi lihaskuntoharjoitus. Seuraavana päivänä olisi ohjelmassa lisää luentoja, sykeohjattu harjoitus ja lopuksi ryhmätyö, joka toimisi koulutuksen päätöksenä. Pöydällä odotti koulutusmateriaali: Hyvinvointivalmentaja-vihkonen sekä Uusi kuntoilijan käsikirja. Sekä proteiinipatukka ja palautusjuoma, jotta voimat eivät hyytyisi kesken kaiken!

Käytännönläheistä teoriaa

Voimia tosiaan tarvittiinkin, sillä olin flunssasta johtuen aika väsynyt. Onneksi luennot eivät olleet mitään tiukkaa paasausta edestäpäin, vaan keskustelimme paljon käsiteltävistä aiheista ja vähän niiden vierestäkin. Kurssin osallistujat olivat aiheesta innostuneita ja erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia heiteltiin paljon ilmoille. Pelkkään istumiseenkaan emme hyytyneet, sillä taukoja pidettiin taajaan ja Liina käski meidät tuon tuostakin kyykkäämään tai pyörittelemään olkapäitä.
Ensimmäisen päivän aiheina olivat muun muassa hyvinvoinnin osatekijät, kunnon eri osa-alueet ja tuloksellinen harjoittelu. Teimme katsauksen myös anatomiaan paitsi katsellen kuvia luentokalvoista, myös itseltämme kokeillen, että missä mikäkin lihas oikein on. Koulun biologiantunneista on kohdallani jo aika pitkä aika, ja täytyy myöntää, että hieman hakoteillä sitä muutaman seikan kanssa oli.
Teoreettisen osuuden jälkeen siirryimme tekemään lihaskuntoharjoituksen Gymstickeillä. Väline oli suurimmalle osalle uusi tuttavuus, ja osoittautui varsin monipuoliseksi ja hauskaksi treenivempaimeksi. Harjoituksen ohella mietittiin, että missä kulloisenkin liikkeen pitäisi tuntua samalla kun Liina tsekkaili millaisia suoritustekniikoita meiltä löytyi. Kuulemma erittäin hyviä! Treenin jälkeen oli mahdollisuus pulahtaa altaaseen uinnille, mutta itse suuntasin kotiin keräämään voimia toista koulutuspäivää varten.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment