Home BlogiVierailevat blogaajat Sofia Kilpikivi – Hyvinvointivalmentaja-koulutuksen antia

Sofia Kilpikivi – Hyvinvointivalmentaja-koulutuksen antia

by Yllapito
Sofia Kilpikivi – Hyvinvointivalmentaja-koulutuksen antia

Ryhmaliikunta.fi järjesti yhteistyössä Trainer4You:n kanssa kilpailun ”Haluatko Personal traineriksi?”, jonka voittajaksi päätyivät Marko Merikukka ja Sofia Kilpikivi. Seuraamme heidän koulutus-matkaansa sivustollamme. Tässä Sofian neljäs kirjoitus (lue myös osa 1, osa 2, osa 3 ja osa 4).

Tervejärkistä koulutusta

Kun koulutuksesta on vierähtänyt hetki, on hyvä miettiä, mitä siitä jäi käteen. Koska kirjoitan paljon liikunnasta ja terveydestä, olen myös lukenut aiheesta hyvin paljon ja kaikenlaista. Siksi mitään kovin uutta koulutuksessa ei tullut vastaan. Erityisen kiinnostavaa oli kuulla muiden osallistujien näkemyksiä ja käsityksiä terveydestä ja liikunnasta. Niiden lisäksi myös asioita kerratessakin huomasi, että tästä aihepiiristä ei koskaan voi tietää kaikkea.
Tämän lisäksi hyvinvointivalmentaja-koulutuksessa korostettiin sitä, että personal trainerin ammatissa ei voi tuudittautua siihen uskoon, että kaikki osattavat asiat olisivat jo hanskassa. Kertaaminen, uuden opiskelu ja vanhojen käsitysten päivittäminen on välttämättömyys.
Kouluttaja Liina Sieversillä oli erinomaisen tervejärkinen suhtautuminen usein kiistanalaisiinkin terveys- ja ravitsemusasioihin. Kovin erikoisista dieeteistä ei välttämättä ole kummoistakaan hyötyä, sen sijaan säännöllinen ja monipuolinen ruokailu on terveydelle eduksi. Tämä oli Liinankin viesti, ja kikkailun välttämisen lisäksi hän korosti sitä, että asiakkaan lähtökohdat ja elämä täytyy olla kaiken valmennuksen pohjalla. Jokaiselle kun eivät sovi samat asiat, eikä kaikki toimi samalla tavalla kaikkien kohdalla.

Verkostoitumista ja yhteistoimintaa

Erityisen positiivisena koin sen, että koulutuksessa lähdettiin saman tien rakentamaan ammatillista identiteettiä, miettimään ura- ja suuntautumismahdollisuuksia ja kannustettiin verkostojen luomiseen. Kouluttajat korostivat moneen otteeseen, että Trainer4You auttaa heiltä valmistuneita uran alkuun mahdollisimman paljon muun muassa tekemällä yhteistyötä ja ohjaamalla personal trainerin kyselijöitä soveltuvan valmistuneen PT:n luo.
Liikunta-alasta haaveilevat löytävät koulutuksesta samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, joiden kanssa pallotella ajatuksiaan. Koulutuksessa kannustettiin tutustumaan muihin opiskelijoihin ja pitämään heihin yhteyttä myös jatkossa. Lisäksi ehdotettiin, että osallistujat treenaisivat yhdessä ja valmentaisivat toisiaan mahdollisuuksien mukaan, ja voisivat siten oppia toisiltaan. Tällainen käytännönläheinen lähestymistapa on varmasti erittäin hyödyllinen.
Hyvinvointivalmentaja-koulutus oli melko lyhyt, 16 tuntia, joten se on helposti mahdutettavissa erilaisiin aikatauluihin. Aika moni haluaa ensin vähän makustella, olisiko tästä uudeksi uraksi ilman, että sitoutuu personal trainer opintoihin usean kuukauden ajaksi. Tyhjentävää katsausta koko terveyden, liikunnan ja hyvinvoinnin alaan ei tässä ajassa tietenkään ehdi saada, eikä omaksua syvällistä asiantuntemusta. Siitä huolimatta koulutus on hyvä perehdytys alasta kiinnostuneelle tai vain omaan kuntoiluunsa lisäymmärrystä kaipaavalle.
Hyvinvointivalmentaja-koulutus on alku personal trainer -koulutusputkelle, ja suorittamalla joko kuntosalivalmentajan tai kuntosalivalmentajan ja personal trainerin opinnot saa enemmän eväitä, joilla käynnistää uusi ura. Trainer4You:n personal trainer -opinnoissa vaaditaan esimerkiksi harjoitusasiakkaiden ohjaamista, sillä tällaista käytännön- ja ihmisläheistä työtä ei voi pelkillä luennoilla oppia.

0 comment
4

You may also like

Leave a Comment