Home Blogi Syksyn startti

Syksyn startti

by Kerttu-Liisa

syksyn-startti
Syyskausi on jo edennyt puoleenväliin ja havaitsin, että olen kirjoittanut blogia viimeksi about puoli vuotta sitten. Pahoitteluni tästä – kuningasosan ajastani nieli keväällä ja kesällä häiden järjestäminen ja nyt syksyllä sekä päivätöissä että jumppapuolella on ollut melko intensiivistä.
Minulla on nyt syksyllä keskimäärin 13-15 tuntia viikossa. Olen taas ajautunut ottamaan liikaa BODYPUMP-tunteja (4-5/viikko) ja spinningiäkin on ihan kiitettävästi. Vaikka tuntien ohjaaminen on tunnista riippumatta hauskaa 90% ajasta, harmittaa hieman oman treenin yksipuolisuus. Sekä henkisesti että fyysisesti olisi parasta, jos erilaisia tunteja olisi monipuolinen coctail. Vertailun vuoksi laitoin taulukkoon tuntijakoni nyt ja omasta näkökulmastani optimaalisen tuntijaon.

Tuntijako tällä hetkellä Optimaalinen tuntijako
4-5 x BODYPUMP
1 x Kahvakuula
1 x BODYCOMBAT
3 x Spinning
1-2 x Core (30 min)
0 x Perusjumppa (taso 1)
1 x Perusjumppa (taso 2)
0 x Venyttely
1 x Kiertoharjoittelu (ei omaa treeniä)Yht. 11,5-13 tuntia/viikko
3 x BODYPUMP
2 x Kahvakuula
2 x BODYCOMBAT
3 x Spinning
1-2 x Core (30 min)
1 x Perusjumppa (taso 1)
1 x Perusjumppa (taso 2)
1-2 x Venyttely
1 x Kiertoharjoittelu (ei omaa treeniä)Yht. 14,5-16 tuntia/viikko

Sikäli tilanne on hyvä, että aerobisia ja lihaskuntopainotteisia tunteja on suunnilleen saman verran. Tunteja on kuitenkin siinä määrin paljon, että omaa treeniä en juurikaan ehdi tehdä. Kehonhuoltokin on taas vaihteeksi jäänyt lapsipuolen rooliin. Kropalle teki todella hyvää, kun pääsin tällä viikolla vihdoinkin hotjooga- ja hotpilatestunneille. Suosittelen lämpimästi kaikille kovien lajien ystäville ainakin yhtä ”pehmeää” treeniä viikossa – lihakset pysyvät vetreinä ja normitreenitkin sujuvat paremmin.
Tulevina viikonloppuina on tiedossa monenlaisia koulutuksia, mm. Les Millssin CXWorks ja Dynaaminen venyttely. Olin suunnitellut meneväni myös BODYATTACK-koulutukseen nyt lokakuussa, mutta päätin siirtään sen keväälle. Ihan hyvä niin, koska tekemistä tuntuu riittävän muutenkin. Marraskuussa siis tiedossa juttua edellämainituista! Tällä välin muistakaa liikkua aktiivisesti ja siinä ohella huoltaa kehoa, niin pimeä syksy menee kuin siivillä 🙂

2 comments
0

You may also like

2 comments

Annika lokakuu 23, 2011 - 4:51 pm

Heip! Puhuit attack koulutukseen menostasi, ja siitä minulle tuli mieleen, että voisitko tehdä joskus postausta muista koulutuksistasi, esimerkiksi bodypump, combat, spinning? Olisi mielenkiintoista tietää millaista fyysistä ja henkistä ponnistelua koulutukset vaativat ja millainen niiden sisältö on.

Kerttu-Liisa lokakuu 23, 2011 - 11:12 pm

Moikka! Hyvä idea. Laitan todo-listalle tällaisen jutun tekemisen 🙂

Leave a Comment