Home Blogi Mitä se Les Mills-ohjaajakoulutus sitten piti sisällään?

Mitä se Les Mills-ohjaajakoulutus sitten piti sisällään?

by Sanni Sievanen

Les Millsin BodyAttack-peruskoulutus kesti siis kolme päivää, perjantaista sunnuntaihin. Koulutus järjestettiin Herttoniemen LadyLinella Helsingissä, ja samaan aikaan siellä järjestettiin myös BodyBalancen peruskoulutus. Päivät alkoivat pääsääntöisesti yhdeksän aikaan aamulla ja loppuivat neljän aikaan iltapäivällä.

bodyattack (1)Viikonlopun koulutusmateriaalit

Ensimmäisenä päivänä käytiin paljon perusasioita läpi. Kouluttaja kertoi LesMillsistä yleisesti ja BodyAttackista perusjuttuja ja vähän historiaa. Ohjelma vedettiin päivän aikana pari kertaa läpi, ensin kouluttajan johdolla normaalina tuntina ja sitten myöhemmin käyden tekniikkaa samalla läpi. Heti päivän alussa ilmoitettiin biisi, joka tuli seuraavana päivänä ohjata muulle ryhmälle kaksi kertaa. Vähän ehkä säikähdin, kun mulle oli ensimmäisenä luvassa viimeinen sykehuippu eli ysibiisi ”This is love”. Toisaalta koreografia oli erittäin helppo oppia, mutta enemmän jännitti miten siinä kerähyppyjä pomppiessa pystyy puhumaan ja ohjaamaan samalla.
Toinen päivä olikin sitten fyysisesti kaikista raskain. Aamu alkoi ohjausharjoituksilla, joista saatiin sitten ensimmäinen palaute eli kouluttaja kertoi mikä meni hyvin ja mihin kannatti kiinnittää huomiota toisella ohjauskerralla iltapäivällä. Lauantaina hiottiin myös vähän tekniikkaa, erityisesti käsiä ja iltapäivällä oli luvassa myös BodyAttack challenge eli kuntotesti. Kuntotesti piti sisällään piippijuoksun, vatsalihastestin ja punnerruksia. Lisäksi eteentaivutuksella mitattiin liikkuvuutta. Näissä ei kuitenkaan ollut mitään minimivaatimuksia, vaan tarkotus on lähinnä seurata oman kunnon kehittymistä. Lopuksi ohjattiin biisit vielä toisen kerran, ja tällä kerralla kouluttaja kiersi kuvaamassa. Videopätkät katsottiin yhdessä läpi, ja niistä saatiin sitten palautetta ja vinkkejä seuraavan päivän ohjauksia varten. Lauantain teoriaopetus käsitteli pääosin sitä, miten toimia BodyAttack-ohjaajana.

eväätViikonlopun eväitä 😉

Sunnuntai alkoi myös ohjausharjoituksilla, jotka videoitiin. Videot katsottiin taas yhdessä, ja niistä saatiin vähän tarkempi palaute. Tämän jälkeen käytiin taas teoria-asioita läpi, puhuttiin mm. miten toimia ennen ja jälkeen omien tuntien ja millainen suhde ohjaajalla olisi hyvä olla jumppaajiin. Lounastauon jälkeen puhuttiin koulutuksen jälkeisestä ajasta ja lisenssivideon kuvauksesta. Käytiin myös vähän viikonlopun opetuksia ja fiiliksiä läpi. Näitten jälkeen mentiin ohjelma vielä viimeisen kerran läpi omat biisit ohjaten. Vähän oli ehkä väsymystä havaittavissa, mutta hyvin me vedettiin. 🙂 Koulutus päättyi palautteeseen, joka annettiin henkilökohtaisesti. Palaute käsitteli koko koulutusviikonloppua ja siinä sai myös tietää oliko läpäissyt koulutuksen, vaatiiko ohjausluvan saaminen varjo-ohjauskertoja vai pitääkö vielä kuvata erikseen viikonlopun kaksi ohjausbiisiä, kunnes saa niistä hyväksytyn, jonka jälkeen saa ruveta ohjaamaan.
Hassua sanoa, mutta kaiken kaikkiaan koulutus oli fyysisesti kevyempi kuin olin ajatellut. Mulla onneksi kroppa kesti todella hyvin, ja vaikka lihakset väsyivätkin, niin säästyin silti ilman mitään suurempia vaurioita tai paikkojen rikkoutumisia. Todella monilla kipeytyivät ennen kaikkea pohkeet, sääret ja akillesjänteet. Lisäksi olin odottanut, että lihaskuntobiisejä oltaisiin käyty vähän enemmän läpi, mutta ne jäivät käytännössä täysin huomiotta. Muutenkin asiaa BodyAttackin ohjaamiseen liittyen olisi riittänyt varmaan vaikka kahdelle viikolle, joten viikonloppu oli todella tiivis, ja sen aikana ehdittiin käydä oikeastaan vain juuri ja juuri perusasiat läpi. Ainakin jäi paljon opittavaa vielä jatkokoulutuksiin sekä tulevalle ohjaajauralle. 🙂
Loppuun voisin kertoa vielä yleisesti kuulumisia, jos jota kuta sattuu kiinnostamaan. 😉 Eli siis varjo-ohjaamassa olen ehtinyt käydä tähän mennessä vain kerran (Oli tosi kivaa sekin!). Tällä viikolla olisin mennyt toisen kerran, mutta sairastuin ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen johonkin ällöttävään kuumevatsatautiin. Nyt yritänkin olla hyppimättä seinille ja parannella itseäni rauhassa, josko ensi viikolla sitten pääsisin taas palaamaan attackin ja ohjausharjoitusten pariin. Siihen saakka ei auta varmaan muu kuin ottaa chillisti ja nauttia kesästä! 😉
Aurinkoa!
hihii

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment