Home Blogi Lisäenergiaa liikunnasta

Lisäenergiaa liikunnasta

by Kerttu-Liisa

Kun istuu koko päivän toimistolla ja ulkona on töistä lähtiessä jo pimeää, vaatii aikamoista tsemppaamista raahata itsensä vielä illalla harrastamaan liikuntaa. Varsinkin loppuviikko on paha. Olen huomannut, että liikunta kuitenkin palkitsee ja itsensä potkiminen kannattaa. Vaikka olisin aivan poikki neljältä, niin parin tunnin hikoilun jälkeen olen kuin eri ihminen! Varsinkin ohjaamisesta ja asiakkaiden tsemppaamisesta saa itsekin hyvän boostin.
Nykyään tuntivalikoima liikuntakeskuksissa on niin laaja, että jokaiseen fiilikseen löytyy varmasti sopiva tunti. Jos haluan haastaa itseni, menen combattiin. Jos fiilikset ovat vähän epävarmat (kevyt vs. kova treeni), menen spinningiin. Siellä voi omien tuntemusten mukaan vetää täysillä tai ottaa rennosti. Jos haluaa kunnon hien ilman järjetöntä rynkytystä, on hotjooga hyvä vaihtoehto. Omia treenejä salilla en viikolla juuri vedä, koska siinä löysäilyn vaara muodostuu liian suureksi.

Aijai, kohta sattuu!


Kun ulkona raivoaa lumimyrsky, tuntuu sisäliikunta varsin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Jos totta puhutaan, en ole kyllä koskaan ollutkaan talviurheilulajien ylin ystävä. Hiihto on ihan ok, mutta täällä pk-seudulla logistiikka muodostuu niin suureksi haasteeksi, että olen hylännyt sen. Luistellessa varpaat jäätyvät ja näin vanhemmiten minua on alkanut pelottaa kompastuminen/kaatuminen jäällä. Lumilautailu olisi siistiä, mutta sitä en oppinut sitkeästä yrittämisestä huolimatta – saldona oli vain järjetön mustelma toisessa pakarassa lukuisten kaatumisten seurauksena. Laskettelu suksilla taas ei oikeastaan kiinnosta.
Oletteko kokeilleet lenkkeilyä talvella? Sopivalla kelillä se voi olla hyvinkin antoisaa, talvella ilma on jotenkin happirikasta (tai ainakin tuntuu siltä). Pitkät kävelylenkit ovat aivan ykkösaktiviteetti jouluna ruokailujen välissä. Kun on vielä hyvää reippailuseuraa, pari tuntia menee ihan huomaamatta. Ehkä hauskinta ulkotoimintaa talvella on kuitenkin mielestäni pulkkamäki. Kuulun liukurikoulukuntaan, pulkissa ohjaaminen on liian haasteellista. Ja kiivetessä mäkeä ylös yhä uudestaan ja uudestaan saa myös sykkeen mukavasti ylös 🙂

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment