Home Blogi Huolehditaanhan jaloista? Foamroller tutuksi!

Huolehditaanhan jaloista? Foamroller tutuksi!

by Mikko Utecht

Tuo kirottu ja rakastettu Foam Roller

Oletko nähnyt salilla ihmisiä rullailemassa ihmeellisen pötkylän päällä ja hikoilevan sekä irvistelevän ajoittain? Tuo musta, vihreä tai pinkki rulla, jonka päällä ihmiset hikoilevat ja kiroilevat, on siis nimeltään Foam Roller eli vaahtorulla 🙂 Päätin testailla miltä tuo vaahtomuovirulla nyt oikein tuntuu ja mikä siinä on oikeastaan niin ihmeellistä ja mitä sillä kannattaa tehdä.
IMG_6374
Vaahtorulla on todellakin valmistettu puristetusta vaahtomuovista ja testaamani Gymstickin rulla oli aika napakka ja siinä oli hyvä pito, eli en liukunut pois sen päältä missään vaiheessa. Rullia on olemassa eri jämäkkyyksiä, kuviointeja ja kokoja (esim. 45cm rulla ja 90cm rulla) . Testissä ollut rulla sopii hyvin aloittelijoille ja jo hieman enemmänkin rullailleille, koska voimakkaammin kuvioidut rullat voi aiheuttaa tottumattomille muutaman ylimääräisen kyyneleen silmäkulmaan 🙂 Ajan kanssa kroppa tietty rulliin tottuu ja rullailusta tulee helpompaa ja siitä oppii oikein nauttimaankin!

 Herkkuliikkeitä jaloille parempien kyykkyjen toivossa

Foam Rollerista on selkeää hyötyä joko palauttavana venyttelyn lisänä tai lämmittelynä esimerkiksi kyykky-treeniin. Rauhallisesti ja tasaisesti käytettynä voidaan Foam Rollerin käyttöä verrata myös hieronnassa käyntiin. Alla on muutama ehdotus kuinka sitä voisit jaloille hyödyntää.
Säären etuosan kalvojen rullaus
Käy istumaan Foam Rollerin päälle polvet koukussa. Pidä kädet hartioiden alla ja rullaile edes-takaisin  ~5min
IMG_6307
Takareisien rullaus 
Jatka suoraan edellisestä ja tuo rulla takareisien alle. Heijaa itseäsi edes-takaisin rullan päällä.
IMG_6326
Reiden ulkosyrjän rullaus 
Käy kyljelleen lantio Foam Rollerin päällä. Pidä molemmat jalat joko suorana tai ylempi jalka koukussa. Tue taas käsillä ja rullaa polvea kohti ja takaisin lantiota kohti. Tee liike rauhallisesti ja kevennä tarvittaessa käsillä painoa pois jaloilta. Kuten kuvasta näkyy tuntuu rullaus hekumaalliselta.
IMG_6317
Reiden etuosan rullaus (Quadriceps lihakset)
Käy päinmakuulle lattialle Foam Roller etureisien alla. Voit tehkä liikkeen myös koonto-asennossa. Liu’uta itseäsi eteen ja taaksepäin, jotta rulla liikuu nivusten ja polvien välillä.
IMG_6310
Käy jokainen jalan lihasryhmä rauhallisesti lävitse. Tiedän, sanat eivät riitä kuvaamaan tunnetta kun Foam Roller rullaa kireän lihaskalvon tai lihaksen ylitse, mutta hetken rullaamisen jälkeen kireydentila pitäisi helpottaa. Tuo lopuksi Foam Roller selän alle poikittain ja rentoudu hetkeksi. Huomioithan kuitenkin, että jos iholla on mustelmia, rupi tai haava/haavoja, ei Foam Rolleria tule käyttää! Samoin, jos rullailun jälkeen tulee voimakkaampaa kipua tai kireys ei tunnu helpottavan. Tällöin on suositeltavaa kääntyä terveydenalan ammattilaisen puoleen.
IMG_6328
Tutustu Foamrollereihin lisää verkkokaupassamme: Foamroller
.Mikko 🙂

1 comment
0

You may also like

1 comment

Tarja Lemström elokuu 28, 2013 - 10:12 am

Core Rolleriin pääsee tutustumaan lähemmin Gymstick Fascia -koulutuksessa 29.9. Olympiastadionilla. Lisätietoa ja ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta http://www.liikuntapalvelut.com/ohjaajakoulutukset/koulutuskalenteri

Leave a Comment