Home Blogi Älä soita sitä Eye of the Tigeriä enää!

Älä soita sitä Eye of the Tigeriä enää!

by Jarno Harkonen

Aloitin kerran spinning-koulutuksen oman osioni lauseella ”Älkää ikinä soittako spinningissä Eye of the Tigeriä, tai Scooterin Fireä!” ja seurasin ihmisten suiden loksahtavan auki… ”sanoiko se juuri noin?”. Kyllä sanoin.
Sanoin tuon lauseen vaikka todella, siis todella, todella paljon rakastankin molempia kappaleita. Eye of the Tiger pärähtää edelleen joskus kotona soimaan tsemppimusaksi ja Fireä nyt ei voi vaan olla soittamatta välillä! Joku on myös saattanut olla mun Scooter-Combateissa ja kyllähän välillä on soinut myös vanha versio Firestä (BodyCombat nro 7!!!).. puhumattakaan mun omasta salaisesta 90-luvun Scooter-fanituksesta…

rocky eye of the tigerRocky treenaa ja Eye of the Tiger jytisee!

Kuitenkin idea oli herätellä porukkaa, ei niinkään suoranaisesti kieltää tiettyjen biisien käyttö – eli soittakaa vaan ihan vapaasti niitä 😉 Kuitenkin muistakaa, että jokainen on varmaan näihin biiseihin tunneilla törmännyt – ja ainakin omalla kohdallani täytyy myöntää että n. 14 vuoden spinning-harrastuksen aikana on niitä tullut hitusen kuultua. Eivätkä ne enää treeneissä jaksa itseä sytyttää. Ne osataan täysin ulkoa ja se kun kuulet jonkun biisin 475:dettä kertaa niin kyllä siitä jo suurin hohto on hävinnyt – vaikkakin toisissa tilanteissa (vaikka juuri himassa fiilistellen) se saattaa vielä kiksejä antaakin.
Halusin siis herätellä ohjaajia siihen, että oikeasti uutta, ja varsin loistavaan, musiikkia tulee koko ajan. Tai siihen, että voi käyttää artisteilta harvemmin kuultuja vanhempia biisejä, tai vaikkapa vanhoista biiseistä voi etsiä uusia remixejä. Vaikka itse haluankin tarjota tunneillani tuoretta musiikkia, niin silti tykkään heittää väliin vanhempia biisejä. Tai esimerkiksi niitä mixauksia, joista tunnistaa sen vanhan biisin, mutta joissa on mukana jotain uutta. Ja vielä kun muistetaan pitää tekijänoikeusasiat ryhmäliikunnassa kunnossa niin hyvin menee!
Alla sitten hieman biisejä mitä omissa treeneissä tällä hetkellä soi, saa käyttää… muttei oo pakko! 🙂

Härkösen tämän hetken top-3:

Lähdetään liikenteeseen konemusiikin puolelta, jossa tämän biisin kohta ”Show us what you got when the Motherf*****g beat drops!” toimii erityisen hyvin 😉

Seuraavaksi ei voi kun vain hehkuttaa Bullet For My Valentinen uutta levyä, jolta löytyy taas loistavaa treenimusaa läjäkaupalla. Nyt poimintana levyn Saints & Sinners:

Ja sitten biisi jonka kertosäe on vienyt täysin mennessään, tämä tulee taatusti soimaan kaikkialla.. ja paljon. Jos tätä biisiä ei olisi tullut niin paikan top-3 listalla olisi korjannut Wileyn loistava Reload-biisi.

 

Spinning-soittolistaa

Tässä myös tuorein oma soittolista.. päätyipä mukaan venyttelybiisiksi tunnelmallinen suomenkielinenkin biisi (ns. Härkösen pehmeä puoli tuli sieltä esille) ja muuta suomalaisuutta edustaa UMK:ssakin mukana ollut Arion. Mukaan eksyi myös Rihannalta biisin (makeiden dubstep-osioiden ansiosta) ja konemusan helmibiisejä kuten Armin van Buurenia W&W:n mixaamana (NUTZ!!) ja Suomeenkin kesällä saapuvat Dimitri Vegas ja Like Mike:
WARMUP:
1. Conjure One – Pilgrimage (95)
2. Andrew Rayel feat. Jano – How Do I Know (Armin van Buuren Intro Mix) (66)
WORKOUT:
3. Far East Movement feat. Snoop Dogg – If I Was You (OMG) (63)
4. Wiley feat. Chip – Reload (80)
5. Linkin Park feat. Jay Gordon – Pts. Of Athrty (95)
6. Fall Out Boy – My Songs Know What You Did in the Dark (76)
7. Hollywood Undead – Dead Bite (96)
8. Rihanna – Jump (81)
9. Showtek & Justin Prime – Cannonball (64)
10. Arion – Lost (81)
11. Bullet for My Valentine – Saints & Sinners (89)
12. Armin Van Buuren feat. Trevor Guthrie – This is What it Feels Like (W&W Remix) (65)
13. Dimitri Vegas, Like Mike, GTA feat. Wolfpack – Turn It Up (64.5)
COOLDOWN:
14. Atlas – Compass Error (89,5)
15. PistePiste – Viljaa
PS. Spotify-soittolista tulossa viimeistään huomenna Facebook-sivullemme!
 

4 comments
0

You may also like

4 comments

Kaarina toukokuu 14, 2013 - 3:56 pm

Mistä sä muuten ostat biisejä?

Jarno Härkönen toukokuu 16, 2013 - 9:22 am

Eniten tulee nykyään ostettua Beatport.com:ista, sieltä toplistiltä löytyy aina uutta loistavaa konemusaa 🙂 DJtunes.com:ista myös välillä ja sitten ihan iTunesista.. tykkään myös edelleen ostaa aika paljon ihan oikeita CD-levyjä (ostaakohan kukaan muu enää?).

Ulrika Lillsunde toukokuu 24, 2013 - 5:41 pm

Mä ainakin ostan ihan OIKEITA CD-levyjä, mun mielestä oikeista musalaitteista laatumusiikin kuuntelu oikeilta CD:iltä on ehkä parasta mitä voi tehdä housut jalassa 😀 Paitsi jos olisi toimiva grammari. Se olis aika coolia, mutta vähemmän käytännöllistä ryhmäliikuntatunteja ajatellen.

Jarno Härkönen toukokuu 27, 2013 - 11:14 am

Mäkin ostan muuten todella paljon ihan OIKEITA CD-levyjä ja todellakin niitä kuuntelen aina ensisijaisesti kotona 🙂 ..konemusan puolella vaan ongelmallista kun siirrytty niin paljon ihan vain yksittäisten biisien tekoon ja kauppaan netissä.

Leave a Comment